Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

DJ Focus: To παιδί θαύμα από την Αφρική

6 Δεκεμβρίου 2012

kelvin-doe-building-electronics-screenshot-602x324Τι θα κάνατε αν δεν είχατε ρεύμα στο σπίτι σας ή σας έλειπε ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα και θέλατε τα τραγούδια σας να ακουστούν στο ραδιόφωνο ή να παίξετε ως DJ; Πιθανόν να απαντήσατε στις ερωτήσεις πριν καν τελειώσει αυτή η πρόταση.

 

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα για ένα παιδί 15 χρόνων από την Sierra Leone της Αφρικής, που έβρισκε λύση για όλα του τα προβλήματα με το να πηγαίνει σε κάποιον σκουπιδοτενεκέ και να βρίσκει ηλεκτρονικά εξαρτήματα, φτιάχνοντας έτσι το μηχάνημα που ήθελε;

 

Δεν υπήρχε ρεύμα στο σπίτι; Έφτιαχνε μια μπαταρία. Δεν υπήρχε ραδιόφωνο; Έφτιαχνε ένα από την αρχή. Και όλα αυτά επειδή κάθισε και έμαθε τα πάντα μόνος του μέσω του reverse engineering — ξηλώνοντας ένα μηχάνημα και βλέποντας πως είναι φτιαγμένο δηλαδή.

Κάποιοι άνθρωποι τον ανακάλυψαν και τον ξενάγησαν σε σημαντικά μέρη της Νέας Υόρκης, όπως στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (M.I.T).

 

Νομίζω πως όλοι πρέπει να μάθουν για τον Kelvin Doe, αυτόν τον μικρό “Κύρο Γρανάζη“, μιας τα κατορθώματά του και η εξυπνάδα του είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά.

 

Πηγή: fridge.gr