Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Λάρνακα: Πρέσβειρα χαστούκισε αστυνομικό & ξεμάλλιασε άλλον (Βίντεο)

31 Δεκεμβρίου 2012

Λάρνακα: Πρέσβειρα χαστούκισε αστυνομικό & ξεμάλλιασε άλλον (Βίντεο)

presveira aiguptou2

Στο νοσοκομείο έστειλε γυναίκα αστυνομικό, η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο, το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρέσβειρα της Αιγύπτου επιθυμούσε να συνοδεύσει συγγενικά της πρόσωπα μέχρι την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Λάρνακας.
Γυναίκα αστυνομικός της εξήγησε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι διπλωμάτες δεν εξαιρούνται του ελέγχου και δεν επιτρέπεται η παρουσία της στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου.
Τότε, η πρέσβειρα χαστούκισε στο μάγουλο την αστυνομικό, προκαλώντας οίδημα και εκχυμώσεις.
Στη συνέχεια, η Αιγύπτια διπλωμάτης οδηγήθηκε στο γραφείο του Αρχιλοχία και αντί να δώσει εξηγήσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι του επιτέθηκε, του τράβηξε τα μαλλιά και τον εξύβρισε.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε έκθεση περιστατικού και ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι η πρέσβειρα απολαμβάνει ασυλίας.

Ενδελεχή έρευνα για το ζήτησε ο Πρόεδρος

Ενδελεχή έρευνα για το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με την Πρέσβειρα της Αιγύπτου ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Την ίδια ώρα η Λευκωσία δια του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει λύπη για την «δυσάρεστη τροπή» που έλαβε το συγκεκριμένο συμβάν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το ΥΠΕΞ, στο επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, είχε εμπλακεί η Πρέσβης της Αιγύπτου Menha Mahrous Bakhoum, με τους επί καθήκοντι αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ασφαλείας των αναχωρούντων επιβατών κατά την συγκεκριμένη περίοδο.
Η πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετίσει μέλη της οικογένειας της που αναχωρούσαν από την Κύπρο και είχε προκύψει θέμα όσον αφορά τον βαθμό ελέγχου που είχε κληθεί να υποστεί από τους επί καθήκοντι λειτουργούς ασφαλείας.
«Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.
Προστίθεται ότι «με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται σε σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει, μόνο μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο Ασφαλείας στα Κυπριακά Αεροδρόμια».
«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τη δυσάρεστη τροπή που έχει πάρει το συγκεκριμένο συμβάν», καταλήγει η ανακοίνωση.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-bNR1g8P3hM]

Πηγή: sigmalive.com