Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κεφτεδάκια με σολομό και πατάτες

10 Ιανουαρίου 2013

Υλικά

πατάτες: 800 γρ. βρασμένες

σολομός φιλέτο: 350 γρ.

ελαιόλαδο βανίλιας: 60ml

αυγά: 3

πάπρικα γλυκιά: 1/2 κουταλιά της σούπας

παρμεζάνα: 2 κουταλιές της σούπας, τριμμένη

μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

μάραθος: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος

αλεύρι: λίγο, για το πανάρισμα

ψωμί του τοστ: λίγο, τριμμένο, για το πανάρισμα

αλάτι.: 1/2 κουταλιά της σούπας

πιπέρι: 1/4 κουταλάκι του γλυκού

 

Εκτέλεση

 

Ψήνετε το σολομό, αφού τον αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο βανίλιας, στο φούρνο στους 180 °C για 10’. Τον βγάζετε από το φούρνο, τον αφήνετε να κρυώσει και τον κομματιάζετε σε χοντρά κομμάτια. Βράζετε τις πατάτες και τις κάνετε πουρέ.

Προσθέτετε το κομματιασμένο ψάρι, την πάπρικα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το μάραθο, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και ύστερα από το ψωμί του τοστ. Ψήνετε τα κεφτεδάκια σε ελαφρά λαδωμένο ταψί στους 190 °C για 15’. Σερβίρετε με σαλάτα της αρεσκείας σας.

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Ψήσιμο: 1 ώρα
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο
  • Πηγή: icookgreek.com/