Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο εορτασμός της Κυριακής των Βαΐων στο Χονγκ Κονγκ

30 Απριλίου 2013

Ο εορτασμός της Κυριακής των Βαΐων στο Χονγκ Κονγκ

IMG_2737
 
Με κατάνυξη και απλότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στο Χονγκ Κονγκ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκτάριος προεξήρχε της θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ.Κωνσταντίνος, ο οποίος μετά το πέρας των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου γιά το μήνα Απρίλιο, κατευθύνεται μέσω Χονγκ Κονγκ στην Σιγκαπούρη για να εορτάσει στην έδρα της εκκλησιαστικής επαρχίας του τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος.
Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ ευλόγησε τα βάγια και πριν τα μοιράσει στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, έκαμε αναφορά στους πνευματικούς συμβολισμούς της εορτής.

Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων τελέστηκε με κατάνυξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά η πρώτη Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ακολουθία του Νυμφίου. Υπό το φως των κεριών λιτανεύθηκε η εικόνα του Νυμφίου Χριστού ενώ οι υπέροχοι ύμνοι της ακολουθίας ψάλθηκαν σε διάφορες γλώσσες.

IMG_2650
 
IMG_2659
 
IMG_2739