Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας της Βοστώνης τέλεσε ο Ιερώνυμος

17 Μαΐου 2013

Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας της Βοστώνης τέλεσε ο Ιερώνυμος

boston-marath

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Βρέθηκε στον χώρο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο της βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσίασε στους δεκάδες παριστάμενους ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι όλοι προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών αυτών που χάθηκαν.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες το Μουσείο Τέχνης στη Βοστόνη και το βράδυ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος.

Σήμερα, θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης. Το βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί σε δείπνο προς τιμήν του.

Αύριο το πρωί, θα προεξάρχει αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην τελετή Αποφοίτησης, όπου θα του απονεμηθεί Τιμητικό Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας. Θα ακολουθήσει γεύμα στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Το βράδυ του Σαββάτου, θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Το πρωί της Κυριακής, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα προεξάρχει αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν. Μετά, η κοινότητα του Καθεδρικού θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Ιερώνυμος θα παρακολουθήσει συναυλία της Βυζαντινής και Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων, που θα τραγουδήσει προς τιμήν του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου θα τελεστεί δοξολογία και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό και στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί ημερήσιο ελληνικό σχολείο και το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν, συμμετέχοντας και στους εορτασμούς για την εκατονταετηρίδα της κοινότητας, τα μέλη της οποίας θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το “Σημείο Μηδέν” των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον χώρο όπου θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων.

Τέλος, την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

 

Πηγή: http://www.ekirikas.com/article/121950