Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το “Γάλα” περιοδεύει ανά την Ελλάδα για τελευταία φορά

31 Μαΐου 2013

Το “Γάλα” περιοδεύει ανά την Ελλάδα για τελευταία φορά

togala

Μια τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, το “Γάλα”, το θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά, περιοδεύει για τελευταία φορά ανά την Ελλάδα, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο επτά χρόνων.
Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα του σήμερα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία-μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.
Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 500.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού “Αθηνόραμα”, (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος και Κατερίνα Θεοχάρη. Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμελείται η Άννα Βαγενά, τη σκηνογραφία ο Γιάννης Βάμβουρας και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ, Τρίτη 4 Ιουνίου

Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
Από τα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου (τηλ.: 2410 533417)
Και στα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ (Παπαναστασίου 57 τηλ.: 2410 549326), και ΓΝΩΣΗ (Ανθίμου Γαζή 21 τηλ.:2410 258669)
ΔΡΑΜΑ, Τετάρτη 5 Ιουνίου
Κινηματοθέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 17 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Κινηματοθέατρο Ολύμπια
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, Πέμπτη 6 Ιουνίου
Αίθουσα πρώην Επαρχείου
Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ