Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέα έκκληση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη Σχολή της Χάλκης

24 Ιουλίου 2013

Νέα έκκληση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη Σχολή της Χάλκης

vartholomaios

Την έκκλησή του προς την τουρκική κυβέρνηση για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης επαναδιατύπωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δηλώνοντας ότι το ποίμνιό του εισέρχεται σε μια ”επικίνδυνη φάση” λόγω έλλειψης κατάλληλων θρησκευτικών στελεχών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλούσε σε μια εκδήλωση iftar που οργανώθηκε από το γραφείο του Μουφτή στην Κωνσταντινούπολη, με τον μουφτή Ραχμί Γιαράν παρών, όπου ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην κλειστή Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

”Θα θέλαμε να αναφερθούμε αυτή τη στιγμή στη σημασία των εξειδικευμένων θρησκευτικών στελεχών στην κοινωνία. Οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι πάντα κατάλληλα εκπαιδευμένοι και να αποτελούν παράδειγμα με βάση την εκπαίδευσή τους σε όλη τους τη ζωή. Θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση στη σοβαρότητα της κατάστασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971, τώρα που εισερχόμαστε σε μια φάση κινδύνου από την έλλειψη εξειδικευμένων θρησκευτικών στελεχών”, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Πηγή: Γράφει η Σοφία Πολίτη | Romfea.gr