Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αυστραλία: Επτάχρονος χάθηκε στο δάσος και σώθηκε χάρη σε καγκουρό

10 Αυγούστου 2013

Αυστραλία: Επτάχρονος χάθηκε στο δάσος και σώθηκε χάρη σε καγκουρό

Χαμόγελα ευτυχίας. Ο μικρός Σάιμον με την μαμά και τον μπαμπά του, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στο δάσος όπου είχε χαθεί.

Χαμόγελα ευτυχίας. Ο μικρός Σάιμον με την μαμά και τον μπαμπά του, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στο δάσος όπου είχε χαθεί.

Του κράτησε συντροφιά όλη τη νύχτα κρατώντας τον ζεστό

«Μπαμπά είμαι καλά, κοιμήθηκα κάτω από ένα δέντρο. Είχε καγκουρό εκεί». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια ενός επτάχρονου Αυστραλού που χάθηκε μέσα σε πυκνό δάσος όταν απομακρύνθηκε από το σημείο του οικογενειακού πικ νικ. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, συνάντησε ένα καγκουρό το οποίο του κράτησε συντροφιά όλη την κρύα νύχτα ξαπλώνοντας ακριβώς δίπλα του. Παράλληλα τον διατήρησε ζεστό μια και ο ρουχισμός του παιδιού ήταν εξαιρετικά ελαφρύς για να τον προφυλάξει.
«Θαύμα» χαρακτήρισαν οι γονείς του 7χρονου Σάιμον Κρούγκερ την απρόσμενα φιλική, σχεδόν μητρική συμπεριφορά του καγκουρό. «Ο Θεός το έστειλε για να τον κρατήσει ζεστό», είπε ο πατέρας του παιδιού.
Ο Σάιμον βρισκόταν με την οικογένεια του στο εθνικό πάρκο Deep Creep, μια τεράστια προστατευόμενη έκταση 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αδελαΐδας, όταν απομακρύνθηκε με καλό σκοπό: ήθελε να μαζέψει λουλούδια για τη μητέρα του. Έχασε όμως το δρόμο για το γυρισμό και η νύχτα τον βρήκε να περιπλανάται ακόμα στο δάσος, ενώ οι γονείς του ανήσυχοι είχαν ειδοποιήσει τις Αρχές. Τον αναζητούσαν για ώρες με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων που περιπολούσαν την περιοχή από αέρος και μιας ομάδας σαράντα πεζών ατόμων. Είχε περάσει σχεδόν ένα 24ωρο αγνοούμενος προτού το ένα ελικόπτερο τον εντοπίσει.
Ο Σάιμον  επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένεια του έχοντας αποκομίσει από την περιπλάνηση του στο δάσος μερικά μικροτραύματα και μια διδακτική εμπειρία για τις σχέσεις του με τα χαρακτηριστικά μαρσιποφόρα ζώα της πατρίδας του.