Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σημαντική βράβευση του ηγούμενου Εφραίμ στη Ρωσία

17 Δεκεμβρίου 2013

Σημαντική βράβευση του ηγούμενου Εφραίμ στη Ρωσία

7bb378deaac029a7fc0507af760cc86c_MΣτο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου διεξήχθη η δεξίωση απονομής του ετησίου διεθνούς κοινωνικού βραβείου του Ιδρύματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου «Πίστη και εμπιστοσύνη «, μεταδίδει το πρακτορείο «Interfax-Religia».

Φέτος ανάμεσα στους βραβευμένους με το υψηλό παράσημο βρίσκεται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, αρχιμανδρίτης Εφραίμ (για τον άθλο του στην υπηρεσία προς το έργο στήριξης των πνευματικών σχέσεων των ορθόδοξων λαών).

2013 12 16 Igumen Vatopeda - laureat premii-2

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ το 2011 συνόδευσε την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κατά την μεταφορά της από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου στη Ρωσία. Στο μεγάλο αυτό ιερό κειμήλιο προσκύνησαν εκατομμύρια άνθρωποι, καθώς και η ηγεσία της χώρας. Οι παρατηρητές αποκάλεσαν το γεγονός αυτό ως την πιο δημοφιλή ειρηνευτική λαϊκή συνέλευση τα τελευταία εκατό χρόνια.

 

Κατά την επιστροφή του στο Άγιον Όρος ο ιερέας υπέστη φυλάκιση με По πλαστές κατηγορίες και μετά αθώωσαν. Προς την στήριξη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ τάχτηκαν οι γνωστοί Ρώσοι πολιτικοί, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

 

Το βραβείο που συστάθηκε το 1992 από το Ίδρυμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου παραδοσιακά απονέμεται την ημέρα της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα για τα κατορθώματα στον τομέα ενίσχυσης του ρωσικού κράτους, της συνεννόησης μεταξύ των σλαβικών λαών, της ένωσης της κρατών, φιλικών προς τη Ρωσία, καθώς και για την αναγέννηση της πνευματικότητας.

 

Το βραβείο δεν έχει χρηματικό αντίκρισμα και συμβολίζει τον αφιλοκερδή χαρακτήρα της κοινωνικής λειτουργίας του βραβευμένου.

Πηγή:briefingnews.gr