Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τους Τούρκους (Βίντεο)

6 Φεβρουαρίου 2014

Καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τους Τούρκους (Βίντεο)

775ace38fc32ffc4337c21dc242ef294_MΜέσα σε λίγα μόλις λεπτά, μπορεί να δει κανείς την καταστροφή που προκλήθηκε στη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου από τους Τούρκους.

Αυτή η ταινία μικρού μήκους , η οποία ήταν πρωτοβουλία της Επιτροπής των Κατεχομένων Δήμων Κύπρος , απεικονίζει την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρος από την Τουρκία , που έχει ήδη λάβει χώρα στο βόρειο τμήμα της Κύπρος μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή το 1974 .

Η Τουρκία και το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την παρούσα κατάσταση των εκατοντάδων αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα : εκατοντάδες των θρησκευτικών μνημείων έχουν βεβηλωθεί , λεηλατηθεί ή κατεδαφιστεί.

Ένας σημαντικός αριθμός από εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τζαμιά , στάβλοι , σχολές χορού , αποθήκες και ένα από αυτά έχει γίνει ένα νεκροτομείο .

Επιπλέον , αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι που ήταν γνωστό και αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο έχουν καταστραφεί ή που ανασκάφηκαν παράνομα , ενώ ένας μεγάλος αριθμός αρχαιοτήτων λαθραία και παραμένουν unfound μέχρι σήμερα .

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο… μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις