Ορθόδοξη πίστη

Πατήρ Θαδδαίος, η θεραπεία του ναρκομανή

1 Μαρτίου 2014

Πατήρ Θαδδαίος, η θεραπεία του ναρκομανή

83476

Ή θεραπεία του ναρκομανή

Μία μέρα ήρθε στο μοναστήρι μία οικογένεια από το Βελιγράδι. Είχαν έναν μοναχογιό πού έπαιρνε ναρκωτικά για πολλά χρόνια. Οι γιατροί του είχαν πει πώς ό χρόνος ζωής πού του απέμενε, αν δεν κόψει τα ναρκωτικά, ήταν έξι μήνες.

Ή επίσημη στατιστική τότε στην Σερβία έλεγε πώς ένας στους χίλιους ασθενείς μπορούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Όταν ξεκίνησαν να έρθουν από το Βελιγράδι, ό πατέρας, ή μάνα και ό γιός, για πολύ ώρα μάλωναν μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς πού ή μάνα του νεαρού διατήρησε την ψυχραιμία της.

Εκείνον τον καιρό, ό γιός τους είκοσι τέσσερις ώρες κοιμόταν και είκοσι τέσσερις δεν μπορούσε να κοιμηθεί, επειδή το νευρικό του σύστημα είχε διαλυθεί εντελώς.

Με τη βοήθεια του Θεού έφτασαν στο μοναστήρι και ό γέροντας αμέσως μίλησε μαζί τους.

Στην αρχή, πατέρας και γιός, εξέφρασαν τα παράπονα πού είχε ό ένας από τον άλλο αλλά στη συνέχεια ηρέμησαν. Μετά ό γιός έμεινε μόνος με τον γέροντα. Ό πάτερ Θαδδαίος μίλησε μαζί του με υπομονή και μεγάλη αγάπη και του διάβασε προσευχές για την υγεία. Χαρακτηριστικό ήταν πώς σ’ όλη την διάρκεια της προσευχής ό πάτερ Θαδδαίος χάιδευε το κεφάλι του νεαρού με τον ίδιο τρόπο πού ή μάνα χαϊδεύει το παιδί της.

Μετά από αυτό μπήκαν στο αυτοκίνητο. Ό νεαρός αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στο Βελιγράδι. Ή μητέρα του αμέσως διαισθάνθηκε πώς κάτι καλό συνέβαινε με τον γιό της επειδή ό γιός της πριν δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου.

Από τότε πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια. Ό πρώην ναρκομανής παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά. Ποτέ δεν ξαναγύρισε στην κακή συνήθεια των ναρκωτικών.

 

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣΚΥΨΕΛΗ

 

 

Πηγή: apantaortodoxias.blogspot.gr