Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

O απόηχος του 3ου Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας

4 Απριλίου 2014

O απόηχος του 3ου Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας

Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον θαυμαστό πλούτο της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης όπως διαμορφώθηκε μέσα από τους αιώνες στον τόπο μας στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας. Το Βυζαντινό μέλος, την Εντόπια Κερκυραϊκή και Επτανησιακή Ψαλτική παράδοση, και την Χορωδιακή πολυφωνία.

prebezamesa3

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η Χορωδία του Ι. Ναού Αγ. Μεθοδίου & Κυρίλλου Σόφιας έψαλλε κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 23 Μαρτίου 2014, στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σαρόκου. Η συμμετοχή του λαού ήταν μεγάλη και η παρουσία της Χορωδίας λάμπρυνε ακόμη περισσότερο την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας. Μαζί με την Χορωδία ήταν και οι αιδεσιμολογιώτατοι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Δημήτριος, π. Βασίλειος και π. Νικόλαος οι οποίοι συλειτούργησαν μαζί με τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βασιλειάδη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Χορωδίας Ψαλτών Πρεβέζης και της Χορωδίας Φίλων της Μουσικής Νομού Καβάλας με τις άριστες συμμετοχές τους.

Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων για την ευλογία του, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού,  το Δημοτικό Σχολείο Γαστουρίου, το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Κέρκυρας, τους Χορηγούς του Φεστιβάλ, τις Χορωδίες, τους Μαέστρους και τις διοικήσεις τους για την συμμετοχή και συμβολή τους στην εδραίωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Συμμετείχαν 27 χορωδίες από την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Πρέβεζα, την Καβάλα, την Αθήνα και το εξωτερικό, οι οποίες καλλιεργούν το Εκκλησιαστικό μέλος.

prebezamesa prebezamesa2 prebezamesa4