Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

«Μυστικός Δείπνος»

17 Απριλίου 2014

«Μυστικός Δείπνος»

Από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, μέχρι τους ζωγράφους της εποχής μας, το θέμα του «Μυστικού Δείπνου» και η απόδοσή του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο εικαστικός εκφράζει πρώτα απ’ όλα την εποχή του αλλά και τα προσωπικά του βιώματά.

Ioanna Kafida

Έργο της Ιωάννας Καφίδα

Τι σημαίνει όμως ο  «Μυστικός Δείπνος» για τους σύγχρονους ζωγράφους; Διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος θα δούμε στην ομώνυμη έκθεση.

Την Τρίτη 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5».  Η έκθεση έχει ως τίτλο και θέμα: «Μυστικός Δείπνος».  Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αναστασίου,  Γιώργος Καρακάσογλου, Ιωάννα Καφίδα, Βασίλης Λιαούρης, Φάνη Παρασκευουδάκη, Κατερίνα Πέτρουλα, Θανάσης Ραχούτης, Αντώνης Σμυρνιός και Κωνσταντίνος Παπατριανταφυλλόπουλος. 

SONY DSC

Έργο του Δημήτρη Αναστασίου

Πρόκειται για μία ενότητα έργων όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον «Μυστικό Δείπνο», με όποια μορφή επέλεξε, δίδοντας, έτσι, στο θέμα διαφορετικό  περιεχόμενο και διάσταση, μιας και το ζητούμενο ήταν η παραγωγή μιας νέας σειράς έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης.  Μεταξύ των έργων, στην έκθεση φιλοξενούνται και Αγιογραφίες του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου.

Konstantinos Papatriandafilopoulos

Έργο του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου.

Κατερίνα Χουζούρη