Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

TEDxMonemvasia για πρώτη φορά!

22 Ιουλίου 2014

TEDxMonemvasia για πρώτη φορά!

TED σημαίνει Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη (Τechnology, Entertainment, Design) . Η μη κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 1984 ως συνέδριο που είχε στόχο να φέρει σε επαφή διαφορετικούς κόσμους, επεκτείνεται διαρκώς και στην Ελλάδα.

tedx1

Τα προγράμματα TEDx αποτελούν τις βασική πρωτοβουλία του TED και επιδιώκουν την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με σπουδαίους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στις 27 Ιουλίου έχουμε την διοργάνωση του TEDx Monemvasia από 20 νέους που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν πυρήνα δράσεων και συζητήσεων . Βασικός στόχος είναι η έμπνευση και ένταξη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μονεμβάσιας, σε έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια αλλά και η προώθηση της παραγωγικής σκέψης. Αυτό επιτυγχάνεται βέβαια μέσα από την φιλοξενία προσωπικοτήτων που  με τις ομιλίες τους και προτείνουν τις καλύτερες προοπτικές για δράση και δημιουργία αλλά κυρίως προωθούν την σκέψη και την όξυνση της κριτικής ικανότητας.

Οι ομιλητές του TEDx Monemvasia θα είναι οι:

  • Παύλος Ευμορφίδης- Ιδρυτής & Πρόεδρος της COCO-MAT
  • Φραγκίσκος Καρέλας- Ιδρυτής & Εμπνευστής της “Ευμέλειας”
  • Χριστίνα Στριμπάκου- Εμπνευστής του Ελαιόλαδου “LIA”
  • Παναγιώτης Καραμπίνης- Διοργανωτής του TEDxKalamata
  • Κατερίνα Πραματάρη- Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)
  • Σταύρος Τσομπανίδης- Ιδρυτής της Phee
  • Χάρις Καλλιγά- Ιστορικός, Αρχιτέκτονας, Συγγραφέας

tedx2

 

Με κεντρικό μήνυμα το “Reclaim your identity” (Επανάκτησε την ταυτότητά σου) οι ομιλητές, ενεργοί πολίτες, συγγραφείς, επιχειρηματίες και ερευνητές θα μοιραστούν τον τρόπο σκέψης και δράσης με τον οποίο πέτυχαν την αλλαγή που επιθυμούσαν.

 

Η είσοδος για την εκδήλωση, που γίνεται σε ξενοδοχείο της Μονεμβάσιας  800 μέτρα από την Πύλη του Κάστρου και θα ξεκινήσει στις 20.30, είναι ελεύθερη.