Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ρεμπέτικο “Unplugged”

19 Αυγούστου 2014

Ρεμπέτικο “Unplugged”

Μετά από την μεγάλη και επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει τη Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη την παράσταση Ρεμπέτικο “Unplugged”, ένα μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο .

ntalaras2

Με σύνεση και ερευνητική διάθεση ο Γιώργος Νταλάρας έχει προσεγγίσει αυτό το είδος και έχει καταφέρει να το αναδείξει και να του δώσει μια νέα πνοή όλα αυτά τα χρόνια. Δίνοντας έμφαση στη διαχρονικότητα των στοιχείων του Ρεμπέτικου έμαθε ακόμα και στη νέα γενιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά του. Τραγούδια-θησαυροί του πολιτισμού μας από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, μέχρι τον Βαγγέλης Παπάζογλου και τον Απόστολο Καλδάρα ήρθαν ξανά στην επιφάνεια.

 

Ο Γιώργος Νταλάρας επί σκηνής θα βρίσκεται παρέα με μια εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες.  Την Ασπασία Στρατηγού συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει ασχοληθεί με το ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός, ερμηνεύοντας με έναν δικό της διαφορετικό τρόπο.  Μαζί τους τραγουδιστής μουσικός και ο Βασίλης Κορακάκης, γιος του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

ntalaras1

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νταλάρα και οι ενορχηστρώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαχριστούδη,ενώ την ορχήστρα απαρτίζουν οχτώ σπουδαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο),Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν). Μπουζούκι παίζουν οι: Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης.  Μπουζούκι-τραγούδι: Βασίλης Κορακάκης.