Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Η Ρόδος τίμησε την Παναγία Καθολική

23 Αυγούστου 2014

Η Ρόδος τίμησε την Παναγία Καθολική

Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που συνέρρευσαν στο Προσκύνημα της Παναγίας Καθολικής στη Κρεμαστή Ρόδου, προκειμένου να τιμήσουν την Απόδοση της Εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

katholiki15

Σήμερα ανήμερα της εορτής, Σαββάτο 23η Αυγούστου 2014, τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο στο οποίο συλλειτόυργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Σάββας συμπαραστατούμενοι από κληρικούς της Ρόδου και Άκκρας. Μετα το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος απήνειμε το οφίκιον του Αρχιμανδρίτου στον π. Ευλόγιο, ο οποίος διακονεί στην Μητρόπολη Άκκρας στην Αφρική και βρέθηκε στην πανήγυρη συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη Άκκρας κ. Σάββα. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολική που τονίζει τις οικουμενικές διαστάσεις τις Εκκλησίας, την ιεραποστολική της αποστολή και την καθολική τιμή της Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Κλήρος και Λαός συμμετείχαν στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Κρεμαστής Ρόδου για την ευλογία της περιοχής από το ιερό εικόνισμα, δείγμα της ευλάβειας και της τιμής που αναπέμπει ο ακριτικός λαός στην Κυρία Θεοτόκο. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πολιτικοί άρχοντες του τόπου.

Πολυάριθμοι ήταν η παρουσία των συμμετεχόντων Ιερέων χθές κατα τον αρχιερατιικό Εσπερινό ενώ πολυπληθείς ήταν και η προσέλευση ευλαβών χριστιανών, κατοίκων, τουριστών,  και προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό. 

Επιλέγων τις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώτατος Ρόδου κ. Κύριλλος ευχήθηκε