Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Θεμελίωση πρώτης κλινικής της Ι.Μ.Μεξικού στην Γουατεμάλα

11 Σεπτεμβρίου 2014

Θεμελίωση πρώτης κλινικής της Ι.Μ.Μεξικού στην Γουατεμάλα

article_19185

O Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κκ Αθηναγόρας, ευλόγησε την τοποθέτηση του λίθου για την ανέγερση της πρώτης κλινικής της Αγίας Ορθόδοξης Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, στην περιοχή Αγουακάτε στην Γουατεμάλα με την ευχή και ελπίδα πως αυτός ο χώρος θα παρέχει περίθαλψη σε πενήντα χωριά που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.
Πρόκειται για ένα θεάρεστο έργο άν αναλογιστεί κανείς πως όλοι οι λαοί της περιοχής αυτής στη Γουατεμάλα δεν τύχαιναν οποιασδήποτε μορφής ιατρική περίθαλψη η υπηρεσία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά, απαγορευτικό πολλές φορές ακόμα και λόγω κόστους.
“Ως εκ τούτου είναι τιμή για την Αρχιεπισκοπή μας αλλά και για μένα να ιδρύεται η πρώτη κλινική της περιοχής κάτω από την Ορθόδοξη σκέπη” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κκ Αθηναγόρας.
“Εκτιμώ την υποστήριξη όλων των δωρητών του συγκεκριμένου έργου. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που έχει εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη των σημαντικών έργων που έχουμε πραγματοποιήσει στην Ιερά Μητρόπολη μας.
Καλώ όλους εκείνους που επιθυμούν να δούν αυτό το ιεραποστολικό έργο μας να μεγαλώνει, να προσθέσουν έστω και έναν κόκκο άμμου τόσο στην κλινική όσο και στα υπόλοιπα έργα μας”.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους ιερείς που ακούραστα προσφέρουν έργο για την παρουσία της Εκκλησίας στη Γουατεμάλα, “αποτελούν – είπε – παραδείγματα αγάπης και ακούραστης εργασίας για τον Θεό και την Εκκλησία Του.”
“Είθε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και η Παναγία να συνεχίσουν να ευλογούν το έργο αυτό, να προσφέρει σε αφθονία αυτούς που με αγάπη και πίστη βοηθούν στην ανάπτυξη της τόσο σημαντικής αποστολής”

article_19185_74001
Πηγή: amen.gr