Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ο ατζαμής γιατρός

7 Οκτωβρίου 2014

Ο ατζαμής γιατρός

giatrosatzamis_mesa

Κάποτε ένας άρρωστος κάλεσε ένα γιατρό να τον εξετάσει και να του δώσει φάρμακα για να γιατρευτεί. Αλλά ο γιατρός είπε με περισσή σιγουριά:

– Τίποτα δε γίνεται, είσαι για θάνατο, γι΄ αυτό να προετοιμάσεις τους δικούς σου και να φτιάξεις τη διαθήκη σου.

Ο άρρωστος απελπισμένος έπεσε σε βαριά θλίψη. Όμως περνώντας οι μέρες ένιωσε καλύτερα και τελικά μετά από λίγο καιρό έγινε τελείως καλά.

– Για να σε δω, εσύ είσαι που πέθανες ή κάνω λάθος;

O γιατρός που τον είχε για θάνατο, τον συνάντησε στο δρόμο και προσπαθούσε, κοιτάζοντάς τον ώρα πολλή, να διαπιστώσει αν ήταν αυτός που του είπε πως δεν είχε καμιά ελπίδα να ζήσει.

– Μην παιδεύεσαι άδικα, του είπε περιπαικτικά ο πρώην άρρωστος. Εγώ είμαι που μ΄ έστειλες στον Άδη αλλά ο χάρος με λυπήθηκε και μου έδωσε χάρη κι έτσι γύρισα στον πάνω κόσμο. Αλλά πρέπει να σου πω κι ένα μήνυμα που μου έδωσε για σας τους γιατρούς. Θα συγκεντρώσει στον κάτω κόσμο όλους τους γιατρούς και θα τους ρίξει στα βασανιστήρια γιατί από τη δική τους αμέλεια και ασχετοσύνη πεθαίνει πολύς κόσμος.

Κι όταν κατάλαβε την απορία και το φόβο στα μάτια του γιατρού,

– Δε χρειάζεται να φοβάσαι εσύ, του είπε χτυπώντας τον φιλικά στον ώμο. Εγώ διαβεβαίωσα τον χάρο πως εσύ δεν είσαι γιατρός και πως δε θα γίνεις ποτέ με τέτοια ασχετοσύνη. Κι έτσι σημείωσε να σ΄ εξαιρέσει εσένα πρώτον απ’ όλους.

Ντροπιασμένος από τα ειρωνικά λόγια ο γιατρός δεν ήξερε από πού να φύγει. Πάλι καλά όμως! Γιατί στην περίπτωσή μας ο άρρωστος έγινε καλά και σώθηκε. Φαντάζεστε όμως πόσο κινδυνεύουμε από ατζαμήδες γιατρούς αλλά και από όλους αυτούς που δεν ξέρουν να κάνουν ή δεν θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Mακριά τους λοιπόν και πολλή προσοχή!

Δ.Σ.

Άκουσε την αφήγηση του μύθου

%mythos_giatros_atzamis%