Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γνωρίζατε ότι το 2015 θα κυκλοφορούν οχήματα χωρίς οδηγό;

12 Δεκεμβρίου 2014

Γνωρίζατε ότι το 2015 θα κυκλοφορούν οχήματα χωρίς οδηγό;

Untitled-105-490x310

 

 

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, κάποια στιγμή στους δρόμους, δίπλα μας, θα κυκλοφορούν οχήματα χωρίς οδηγούς. Αυτό το έχουμε δει πολλές φορές σε ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας. Καιρός είναι να γίνει πραγματικότητα.

 

Η σχετική άδεια από την κυβέρνηση της M. Βρετανίας δόθηκε τον περασμένο Ιούλιο και με το νέο έτος θα αρχίσουν οι πειραματικές διαδρομές, αναφέρει το BBC.

 

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς είναι μέρος του Internet Of Things και τεχνολογικά θα γίνει δυνατό να κυκλοφορούν δίπλα μας με την έλευση του 5G. Η τεχνολογία 5G είναι απαραίτητη για την υλοποίηση αυτού του σεναρίου, καθώς μπορεί να παρέχει τις υψηλές ταχύτητες για τον έλεγχο των οχημάτων αυτών.

 

Επίσης, η διασυνδεσιμότητα 5G κάνει δυνατή την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινούμενων οχημάτων, ώστε να αποφεύγονται οι μεταξύ τους συγκρούσεις.

 

Κατά τις δοκιμές θα μελετηθούν αν τα οχήματα χωρίς οδηγούς μειώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, κάνουν τις μετακινήσεις ασφαλέστερες, θα μελετηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου, θα συλλεχθούν στοιχεία για συστήματα parking τέτοιων αυτοκινήτων, ενώ θα γίνουν πειράματα για με οχήματα σχεδιασμένα να κινούνται στα πεζοδρόμια.

 

Οι δοκιμές θα γίνουν σε τέσσερις πόλεις – Greenwich (Λονδίνο), Bristol, Coventry και Milton Keynes– και θα διαρκέσουν από 18-36 μήνες.

 

Να θυμίσουμε ότι στον τομέα των οχημάτων έχουν εμπλακεί τόσο η Google, όσο και η Apple.

 

Στις δοκιμές συμμετέχουν εταιρείες όπως οι Ford, Jaguar Land Rover, General Motors, η Βρετανική ΕΛΠΑ (ΑΑ) και η RAC (με αντικείμενο την οδική βοήθεια).

 

Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από τη Βρετανική κυβέρνηση με 19 εκ. λίρες.

 

Πηγή: real.gr ikypros.com