Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ευχές και κάλαντα στις φυλακές Κασσάνδρας

21 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές και κάλαντα στις φυλακές Κασσάνδρας

Επίσκεψη στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, πραγματοποίησε η Χριστιανική Αδελφότητα «Απολύτρωσις» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης .

filakes5

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τους ιερείς: π. Μιχαήλ Κόνια, καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, π. Θεολόγο Τσαμπάζη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών της Α.Ε.Α.Θ, και π. Ιωάννη Κοσκινά, εφημέριο του παρεκκλησίου Αγίου Ελευθερίου των αγροτικών φυλακών. Ακολούθησε κήρυγμα από τον π. Μιχαήλ, ο οποίος υπογράμμισε το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και τόνισε επίσης ότι πραγματικός δέσμιος είναι αυτός που είναι υποταγμένος στα πάθη του και στον εγωισμό του.

filakes2

Στην συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των φυλακών έλαβε χώρα γιορτή με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον φοιτητή της Α.Ε.Α.Θ Απόστολο Ορτουλίδη, εψάλησαν τροπάρια από τους φοιτητές της Α.Ε.Α.Θ, και εν συνεχεία εκφώνησε λόγο ο διευθυντής των Φυλακών Δημήτριος Αποστολάκης. Στην αντιφώνηση του ο π.Θεολόγος εκπροσωπώντας τους φοιτητές, τόνισε: «Ο Χριστός που θα γεννηθεί να είναι οδηγός και συνοδοιπόρος» στον δύσκολο δρόμο των κρατουμένων για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. Η γιορτή έκλεισε με δώρα από τη Χριστιανική Αδελφότητα «Απολύτρωσις» προς τους κρατουμένους.

Η Πεμπτουσία χαιρετίζει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις οι οποίες κάνουν πράξη τον ευαγγελικό λόγο και αναδεικνύουν την αξία του ανθρώπινου προσώπου που είναι το επίκεντρο του σωτήριου ενδιαφέροντος του Χριστού και της Εκκλησίας του.

Στιγμές από την επίσκεψη:

filakes4 filakes3 filakes1 filakes7 filakes6