Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Windows XP: ασφαλείς είναι ακόμα oι χρήστες τους

11 Ιανουαρίου 2015

Windows XP: ασφαλείς είναι ακόμα oι χρήστες τους

Windows_XP_asfal_UP

Τα Windows XP δεν υποστηρίζονται πλέον και η Microsoft προειδοποιεί ότι χωρίς ενημερώσεις και επιδιορθώσεις ασφάλειας, οι υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσαν εύκολα να παραβιαστούν από κάποιον που θα εντοπίσει μια ευπάθεια.

Ωστόσο, οι ειδικοί στην ασφάλεια του ινστιτούτου anti-virus AV-TEST αναφέρουν ότι, τα πάντα θα είναι μια χαρά εφ’ όσον οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει ένα πλήρως ενημερωμένο λογισμικό παροχής ασφάλειας στον υπολογιστή τους.

Επίσης, λένε ότι κανείς δεν αναμένει κάποια μαζική επίθεση εναντίον των χρηστών των Windows XP σύντομα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος της παραβίασης, χωρίς τις ενημερώσεις OS.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο οι χρήστες να μεταβούν σε άλλη έκδοση των Windows που εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις, και ενώ οι εμπειρογνώμονες της AV-TEST συμφωνούν, ισχυρίζονται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λύσεις για να καθαρίσει ένας μολυσμένος υπολογιστής και δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από κακόβουλο λογισμικό σε περίπτωση που διαπεράσει το σύστημά μας.

SecNews.gr