Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Δημοφιλές Twitter Hashtag χρησιμοποιείται για προώθηση κακόβουλων ιστοσελίδων

14 Ιανουαρίου 2015

Δημοφιλές Twitter Hashtag χρησιμοποιείται για προώθηση κακόβουλων ιστοσελίδων

Twitter_logo_UP

Το Twitter χρησιμοποιείται ενεργά από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την ανάρτηση μηνυμάτων spam προωθώντας την αύξηση των followership για διαφορετικές πλατφόρμες, μέσω ενός δημοφιλούς hashtag που θα αυξήσει την προβολή στους χρήστες.

Το νέο hashtag #IfMyPhoneGotHacked περιλαμβάνεται σε tweets που υπόσχονται υπηρεσίες που θα αυξήσουν τους followers στο Instagram και το Twitter.

Το hashtag δημιουργήθηκε πιθανώς ως αποτέλεσμα της πρόσφατης παραβίασης των λογαριασμών iCloud που ανήκουν σε γυναίκες celebrities όπως η Kate Upton, Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst ή Victoria Justice.

Οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται στα δημοσιεύματα spam οδηγούν σε σελίδες που προσφέρουν περισσότερους followers, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να επισημαίνουν ιστοσελίδες που προσφέρουν πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα (PUPs).

Επιπλέον, ο ερευνητής δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ανάλυσης παρατήρησαν ότι ένας σύνδεσμος λήψης «οδηγεί σε μια ψεύτικη σελίδα που φαίνεται ως μια νόμιμη ιστοσελίδα ενηλίκων.»

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους από tweets που σχετίζονται με επίκαιρα θέματα.

Πηγή: secnews.gr