Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα εφαρμογή δείχνει τις πιθανότητες που έχει μια πτήση να πέσει!

22 Φεβρουαρίου 2015

Νέα εφαρμογή δείχνει τις πιθανότητες που έχει μια πτήση να πέσει!

c80b976a941e5670d777334e4fd9f614_L

Έχετε άγχος στα ταξίδια με αεροπλάνο; Η νέα εφαρμογή της λονδρέζικης εταιρείας Vanilla Pixel φαίνεται πως έχει στόχο να διώξει το άγχος όσων η πτήση τους προκαλεί έναν ελαφρύ πανικό, καθώς υπολογίζει τις πιθανότητες ενός αεροπλάνου να… πέσει, χρησιμοποιώντας πραγματικά στατιστικά πτήσης και αναλύοντας την ασφάλειά της.

Αν, για παράδειγμα, πετάτε με Boeing 777 με την Cathay Pacific από το Χονγκ Κονγκ στο Λος Άντζελες, η πιθανότητα να πέσει το αεροπλάνο σας είναι 1 στα 4.068.434, κάτι που ηρεμεί πολλούς ταξιδιώτες, ενώ σύμφωνα με την εφαρμογή, ακόμη κι αν παίρνετε μία πτήση κάθε μέρα για τα επόμενα 11.146 χρόνια, η πιθανότητα να ζήσετε κάποιο ατύχημα είναι σχεδόν μηδαμινή.

Την εφαρμογή έφτιαξε ο developer Nic Johns, του οποίου η σύζυγος φαίνεται να αντιμετώπιζε έντονο στρες πριν τα ταξίδια της, προκειμένου να διώξει το άγχος των επιβατών αεροπλάνων και να τους κάνει να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα αρχεία των αεροπορικών δυστυχημάτων, το National Transportation Safety Board των Η.Π.Α και τον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, η εφαρμογή κάνει ανάλυση σε 10 εκατομμύρια πτήσεις και βγάζει το αποτέλεσμα.
Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη από το iTunes για iPhone, iPad και iPod Touch, ενώ όλα δείχνουν ότι θα κυκλοφορήσει και σε Android version στο μέλλον.

 

Πηγή: onlycy.com