Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

«Αθήνα η πόλη μου»

9 Μαρτίου 2015

«Αθήνα η πόλη μου»

Στη Στοά του Βιβλίου, φιλοξενείται μέχρι τις 20 Μαρτίου, ο μαθητικός διαγωνισμός ασπρόμαυρης φωτογραφίας, με θέμα την Αθήνα, που προκήρυξαν τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού.

Proto Vravio, Stergiou Iro, A Lykio Amarousiou

1ο Βραβείο Στεργίου Ηρώ 1ο Λύκειο Αμαρ ουσίου

 

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 180 μαθητές, από 14 ιδιωτικά και δημόσια λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Β΄ Αθήνας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από τα λύκεια: 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού, Λύκειο Φιλοθέης, 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, Αμερικάνικο Κολέγιο Αγίας Παρασκευής, Σχολή Μωραΐτη, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Ιόνιος Σχολή, Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Τις φωτογραφίες των μαθητών αξιολόγησαν ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η φωτογράφος-φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή και ο διευθυντής φωτογραφίας Αργύρης Θέος.

Trito Vravio, Stergiou Pinelopi, A Arsakio Lykio Psihikou   1

3ο Βραβείο Στεργίου Πηνελόπη, A΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

 

Ο διαγωνισμός «Αθήνα η πόλη μου», είχε στόχο να αναδείξει τις διαφορετικές πλευρές της Αθήνας μέσα από τα μάτια των σημερινών μαθητών και μέσα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Σε μια εποχή που η καθημερινότητα στην πόλη αλλάζει διαρκώς και οι Αθηναίοι έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες συχνά αντιθετικές και απροσδόκητες, που αντικατοπτρίζουν τον παραλογισμό και τις αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των πολιτών, αλλά και τη διαχρονική ομορφιά αυτής της πόλης, οι μαθητές κλήθηκαν να «ακινητοποιήσουν τη στιγμή» και να εκφράσουν μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, τη δική τους ματιά πάνω στην πόλη.

 

Κατερίνα Χουζούρη