Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Adobe Flash Player: επιδιορθώθηκαν 11 κρίσιμες ευπάθειες

26 Μαρτίου 2015

Adobe Flash Player: επιδιορθώθηκαν 11 κρίσιμες ευπάθειες

flashplayer_epi_UP

H Adobe κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για το Flash Player, η οποία επιδιορθώνει 11 κρίσιμα κενά ασφάλειας στο λογισμικό, τα περισσότερα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από επιτιθέμενους για την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα στα ευάλωτα συστήματα.

Όλες οι εκδόσεις του Flash Player που κυκλοφόρησαν πριν από την έκδοση 17.0.0.134 επηρεάζονται, όσον αφορά τα Windows και τα Μac OS X, όπως και όλες οι εκδόσεις που είναι προγενέστερες της έκδοσης 11.2.202.451, όσον αφορά τα Linux.

H εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα στα ευπαθή συστήματα θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης ευπαθειών τύπου memory corruption, type confusion, integer overflow και use-after-free.

Η Adobe επιδιόρθωσε επίσης ένα κενό ασφάλειας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράκαμψη του cross-domain policy, καθώς και ένα bug που θα μπορούσε να επιτρέψει την παράκαμψη των περιορισμών που υφίστανται κατά το upload αρχείων.

Στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία δεν αναφέρει εάν κάποια από τις ευπάθειες αξιοποιείται ήδη για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Τα δέκα από τα κενά ασφάλειας αναφέρθηκαν στην Αdobe από ερευνητές τρίτων εταιρειών, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης και στη διαδικασία επιδιόρθωσής τους.

Περίπου οι μισές από τις ευπάθειες αναφέρθηκαν από ερευνητές ασφαλείας της Google Project Zero. Οι Hewlett-Packard, NCC Group, Intel και McAfee είναι επίσης κάποιες από τις εταιρείες που συνέβαλαν στην γνωστοποίηση ευπαθειών του Flash Player.

Όλοι οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίστουν άμεσα στην τελευταία έκδοση του λογισμικού, χωρίς καθυστέρηση, καθώς το update έχει χαρακτηριστεί ως υψηλής σοβαρότητας. Όσον αφορά τους Google Chrome και Internet Explorer, το patch ωθείται αυτόματα μέσω των ενσωματωμένων μηχανισμών ενημερώσεων που είναι διαθέσιμοι στο κάθε πρόγραμμα περιήγησης.

Πηγή: Secnews.gr