Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γνωρίζατε ότι στεριανός κροκόδειλος περπατούσε στα δύο πόδια;

16 Απριλίου 2015

Γνωρίζατε ότι στεριανός κροκόδειλος περπατούσε στα δύο πόδια;

550_334_402287-490x298

Ομάδα παλαιοντολόγων έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη στη Βόρεια Καρολίνα.

Ανακάλυψε τα απολιθώματα ενός πανάρχαιου είδους κροκοδείλου που κινείτο στη στεριά και είχε χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Τυραννόσαυρου Ρεξ.

Το τέρας αυτό κινούνταν όρθιο στα δύο του πόδια, είχε μήκος (από την ουρά μέχρι το κεφάλι) τρία μέτρα και ύψος 1,5 μέτρο.

Το πλάσμα αυτό ζούσε πριν από περίπου 230 εκατ. έτη δηλαδή λίγο πριν κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτοι δεινόσαυροι και περίπου 180 εκ. έτη πριν κάνει την εμφάνιση του T.rex. Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας οι οποίοι ονόμασαν το είδος Carnufex carolinensis που σημαίνει…«Ο Χασάπης της Καρολίνας».

«Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μέλη του γενεαλογικού δέντρου των κροκοδείλων αλλά με διακριτές διαφορές από τα σημερινά είδη. Ζούσε αποκλειστικά στη στεριά και κινούνταν στα δύο του πόδια.

Είναι σίγουρα ένα από αρχαιότερα κροκοδειλόμορφα πλάσματα που γνωρίζουμε»» αναφέρει η Λίντσει Ζάνο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσίευσε την ανακάλυψη της στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

 

Πηγή: in.gr, ikypros.com