Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Augmented Vision: τα μαγικά γυαλιά…

19 Μαΐου 2015

Augmented Vision: τα μαγικά γυαλιά…

 P90178912_highRes_copy_UP

Μία νέα τεχνολογία απεικόνισης ενδείξεων στο οπτικό πεδίο του οδηγού επιχειρεί να προσφέρει κάποιες από τις ευκολίες που έχουν στη διάθεσή τους οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, υποσχόμενη αυξημένη άνεση και ασφάλεια.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης παρουσίασε η ΜΙΝΙ τα ειδικά, πρωτότυπα γυαλιά «επαυξημένης πραγματικότητας» με εξατομικευμένες διαδραστικές λειτουργίες και ευφυή συνδεσιμότητα, που προβάλλουν χρήσιμες για τον οδηγό πληροφορίες, στο άμεσο πεδίο ορατότητάς του, χωρίς να «κρύβουν» τους άλλους χρήστες των δρόμων.

P90178908_highRes copy

Οι λειτουργίες που προβάλλονται στο πεδίο ορατότητας με το MINI Augmented Vision είναι οι εξής:

Εισαγωγή προορισμού για πλοήγηση: Επιλογή προορισμών εκτός του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μεταφορά των στοιχείων στο όχημα.

Πρώτο Χιλιόμετρο / Τελευταίο Χιλιόμετρο: Πλοήγηση από την τρέχουσα θέση μέχρι το όχημα ή από το όχημα στον τελικό προορισμό.

Λειτουργίες Head – up display: Απεικόνιση ταχύτητας, ορίων ταχύτητας κλπ. στα γυαλιά στο κύριο πεδίο ορατότητας του οδηγού, με τα δεδομένα να προβάλλονται πάντα στην ίδια θέση πάνω από το τιμόνι ώστε να μην καλύπτουν κανένα χρήστη των δρόμων.

Γραφικά πλοήγησης και σημείων ενδιαφέροντος: Η πραγματικότητα επαυξάνεται με βέλη πλοήγησης ‘πάνω’ στο δρόμο, καθώς και με απεικόνιση σημείων ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, όπως ανοιχτοί χώροι στάθμευσης. Έτσι ο οδηγός παραμένει απερίσπαστος στο καθήκον της οδήγησης.

Λήψη/Ανάγνωση Μηνύματος: Ένα μικρό εικονίδιο εμφανίζεται στα γυαλιά όταν λαμβάνεται ένα μήνυμα. Στη συνέχεια, ο οδηγός μπορεί να ακούσει το SMS / μήνυμα μέσω της λειτουργίας ανάγνωσης, χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια της οδήγησης.

Απεικόνιση τύπου Ακτίνων Χ / διαφανή εξαρτήματα οχήματος: Μία εικονική ακτινογραφία εξαρτημάτων του οχήματος (όπως κολόνες Α και πόρτες) ‘ρίχνει φως’ σε εξωτερικές περιοχές που συνήθως καλύπτονται από το ίδιο το όχημα.

Augmented Parking: Αυτή διευκολύνει τη στάθμευση προβάλλοντας εικόνες από μία κάμερα τοποθετημένη στον εξωτερικό καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο, η απόσταση από το κράσπεδο φαίνεται καθαρά και υπολογίζεται εύκολα.

P90178910_highRes copy P90178911_highRes copy