Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Αγωγές στη Yahoo για κατασκοπεία σε e-mails!

8 Ιουνίου 2015

Αγωγές στη Yahoo για κατασκοπεία σε e-mails!

Galati, Romania, february 24, 2015: Close up of Yahoo home page on laptop screen

H Yahoo ήρθε αντιμέτωπη με τον αμερικανικό νόμο και εκατοντάδες μαζικές αγωγές καθώς κατηγορείται για παρακολούθηση και ανάλυση σε περιεχόμενο e-mail που στάλθηκε στους χρήστες της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μη-Yahoo λογαριασμούς. Η εταιρεία κατηγορείται για χρήση δεδομένων με σκοπό την επίτευξη και ενίσχυση των διαφημιστικών της στόχων και εσόδων.

Δικαστής από την Καλιφόρνια, απεφάνθη πως οι χρήστες που έστειλαν ή έλαβαν e-mail σε χρήστες της YahooMail από τις 2 Οκτωβρίου του 2011 μπορούν να μηνύσουν την εταιρεία ομαδικά. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των μηνυτών θα ανέλθει γύρω στο ένα εκατομμύριο!

Οι χρήστες που δεν ανήκουν στην εταιρεία δηλώνουν πως αυτή υπέκλεψε και ανέλυσε τα περιεχόμενα των e-mail τους, μαζί με τις επισυνάψεις με σκοπό την δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων για τους 275 εκατομμύρια συνδρομητές της.

Πέρυσι κοντά στο 80% των εσόδων της διάσημης εταιρείας προέκυψε από  την αναζήτηση και την προβολή διαφημίσεων.

Οι κατήγοροι ζητούν την λήψη προσωρινών μέτρων απαγόρευσης της εταιρείας από την φερόμενη ως «κατασκοπεία» των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνοδευόμενη βέβαια από αποζημιώσεις.

Στο υπόμνημα αντικρούσεως των κατηγοριών η γνωστή εταιρεία,  υποστήριξε πως κάποιοι από τους ενάγοντες συνέχισαν εν γνώση τους να στέλνουν e-mail σε συνδρομητές εταιρείας, κάτι που δείχνει πως ήταν με την συναίνεση τους και πως αποδέχονταν με αυτό τον τρόπο την πρόσβαση στα μηνύματα των ηλεκτρονικών τους ταχυδρομείων.

Μια συλλογική αγωγή μπορεί να καταστήσει ευκολότερη την δικαίωση και να αποσπάσει υψηλότερες αποζημιώσεις με χαμηλότερο κόστος.

Πηγή: SecNews.gr