Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ο Οδυσσέας στους Κύκλωπες

22 Ιουλίου 2015

Ο Οδυσσέας στους Κύκλωπες

Odysseia_plastelini_mesa

Μια δημιουργία διαφορετική θα δείτε σήμερα. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης με τις οδηγίες της δασκάλας τους έφτιαξαν την παρακάτω ταινία.

Στη Γ’ τάξη γίνεται η πρώτη γνωριμία των μαθητών με την Ιστορία. Ένα μέρος της ιστορίας είναι και η μυθολογία, η οποία ενθουσιάζει τα παιδιά και τα κάνει να θέλουν να ανακαλύψουν και να μάθουν ακόμη περισσότερα. Βλέποντας αυτό το ενδιαφέρον, το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε στην Ευέλικτη Ζώνη ήταν η “Ελληνική Μυθολογία”. Πέρα από το να μάθουμε, να γράψουμε ή να ζωγραφίσουμε, αυτό που περίμεναν κάθε φορά με ανυπομονησία οι μαθητές ήταν να παρακολουθήσουν τον εκάστοτε μύθο σε κινούμενα σχέδια.

Αυτό μας έδωσε την ιδέα να δημιουργήσουμε τη δική μας ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Οδυσσέας στο νησί των Κυκλώπων”. Φτιάξαμε με πλαστελίνη τους ήρωες και ό,τι άλλο θα χρειαζόμασταν, στήσαμε το σκηνικό, γράψαμε το έργο με διαλόγους, το ηχογραφήσαμε και αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τις κινήσεις των ηρώων.  Η γρήγορη εναλλαγή αυτών των φωτογραφιών συνθέτει την ταινία μας. Παρακολουθήστε την!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EXyj4DUG1to?rel=0]

footer eap