Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Δήμαρχος Αθηναίων: «Oφείλουμε να αναδείξουμε τον εκκλησιαστικό πλούτο της πόλης»

1 Νοεμβρίου 2015

Δήμαρχος Αθηναίων: «Oφείλουμε να αναδείξουμε τον εκκλησιαστικό πλούτο της πόλης»

Δήμαρχος Αθηναίων

 

ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Αρωγό της Εκκλησίας στην ανάδειξη του εκκλησιαστικού της πλούτου, έθεσε το Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του 89,5.
Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση της ημερίδας για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ, ο Δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε:

«Μεγάλη μέρα η σημερινή, καθώς είδαμε πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να προαγάγουμε και τον Θρησκευτικό τουρισμό, την ανάδειξη δηλαδή των θρησκευτικών μνημείων που είναι, παράλληλα, πολιτιστικά. Έτσι, μπορούμε να φέρουμε σ’ επαφή και τον τουρίστα που έρχεται στην Αθήνα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια επαφή ουσιαστική, βιωματική με όλο τον εκκλησιαστικό πλούτο, που έχουμε να αναδείξουμε. Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι αρωγός της Εκκλησίας, προκειμένου να έχουμε πάντοτε την Αθήνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με όλο τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει. Ο εκκλησιαστικός πλούτος είναι τεράστιο τμήμα αυτής της κληρονομιάς».

Πηγή: ecclesia.gr