Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

E-LIFE 2015: Η Πεμπτουσία κοντά στα προβλήματα του Διαδικτύου

5 Νοεμβρίου 2015

E-LIFE 2015: Η Πεμπτουσία κοντά στα προβλήματα του Διαδικτύου

Στο 4ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο, «E-LIFE 2015» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ,στην Αθήνα, θα δώσει το παρόν με τη συντακτική της ομάδα και τους συνεργάτες της η Πεμπτουσία.

internet2

Πρόεδρος της θεματικής τράπεζας ”Ηθική και Διαδίκτυο” θα είναι ο Διευθυντής Σύνταξης της Πεμπτουσίας Νικόλαος Κόιος, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: «Ηθικά ζητήματα στην χρήση του Διαδικτύου υπό το φως της Θεολογικής Ανθρωπολογίας». Το λόγο θα λάβουν εν συνεχεία οι εκλεκτοί συνεργάτες της Πεμπτουσίας: Ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Πρωτοπρ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος ο οποίος θα προσεγγίσει το θέμα: «Το ερώτημα της πνευματικότητος στις ατραπούς του Διαδικτύου» και ο Θεολόγος Καθηγητής Μ.Ε. Δρ Αθανάσιος Κολιοφούτης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Προϋποθέσεις άσκησης της Ορθόδοξης Ποιμαντικής σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διαδικτυακό περιβάλλον. Η συμβολή του ποιμένα στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των κινδύνων του Διαδικτύου». Εισηγητής επίσης θα είναι ο αρχισυντάκτης Θρησκείας της Πεμπτουσίας Δρ Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα: «Η Ορθοδοξία μπροστά στο Διαδίκτυο. Μια προσέγγιση μέσα από την εμπειρία του Πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής Διακονίας».

Καλούμε τους φίλους και επισκέπτες της Πεμπτουσίας να δώσουν δια ζώσης το παρόν και να ανταλλάξουμε απόψεις στο τόσο σημαντικό και φλέγον θέμα του εθισμού στο διαδίκτυο.