Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Η δύναμη του ονόματος

18 Νοεμβρίου 2015

Η δύναμη του ονόματος

Εμφάνιση Ware-FB.jpg

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) σας προσκαλεί την Πέμπτη 19/11 και ώρα 7:00 μ.μ. σε εκδήλωση ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πορφύρα, στο πλαίσιο της οποίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware και το αναγνωστικό κοινό της Αθήνας θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για το περιεχόμενο του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου με τίτλο  “Η δύναμη του ονόματος”. Το βιβλίο έχει γνωρίσει πολλές εκδόσεις σε πολλές γλώσσες. Πρόκειται για ένα εύληπτο ανάγνωσμα αναφορικά με την δυνατότητα βελτίωσης της πνευματικής ζωής του χριστιανού δια της επικλήσεως του ονόματος του Ιησού. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον φωτισμένο Ιεράρχη και συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί του για την νοερά προσευχή, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον επίλογο του βιβλίου, «μεταμορφώνει τον καθένα μας σε άνθρωπο για τους άλλους, ένα ζωντανό όργανο της ειρήνης του Θεού, ένα δυναμικό κέντρο καταλλαγής».

Προλογίζει ο θεολόγος και διευθυντής του Ρ/Φ Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Β.Ι.Α.Α.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για τον Κάλλιστο Ware

Ο Επίσκοπος Κάλλιστος (Timothy Ware) γεννήθηκε στο Bath του Somerset της Αγγλίας, το 1934. Σπούδασε στο Σχολείο του Westmimster, στο Λονδίνο, και στο Κολέγιο Magdalen της Οξφόρδης, όπου έλαβε το Αριστείο στις κλασσικές σπουδές και εν συνεχεία σπούδασε Θεολογία.

Από το 1966 έως το 2001 δίδαξε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως εντεταλμένος υφηγητής (Spalding Lecturer) στις Ανατολικές Ορθόδοξες Σπουδές. Είναι Αντιπρόεδρος της αδελφότητας των Αγίων Αλβανού και Σεργίου, και διατελεί ως ένας από τους εκδότες του περιοδικού της αδελφότητας Sobornost.

Ο Επίσκοπος Κάλλιστος είναι συγγραφέας των βιβλίων: The Orthodox Church [Η Ορθόδοξη Εκκλησία] (Penguin, 1963 αναθεωρημένη έκδοση 1993), Eustratios Argenti: A Study of the Greek Church under Turkish Rule (1964), [Ευστράτιος Αργέντης: Μια μελέτη της Ελληνικής Εκκλησίας υπό την Τουρκική κυριαρχία,] The Orthodox Way [Ο Ορθόδοξος Δρόμος](1979 αναθεωρημένη έκδοση 1995), The Inner Kingdom [Η εντός ημών Βασιλεία] (2000). Είναι συμμεταφραστής των δύο Ορθόδοξων Λειτουργικών Βιβλίων, The Festal Menaion [Το Μηναίον] (1969) και The Lenten Triodion [Το Τριώδιον] (1978), καθώς επίσης και της Φιλοκαλίας (εν εξελίξει: μέχρι τώρα τέσσερις τόμοι, 1979-95).