Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

28 Νοεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου01

 

Κατά το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Πιερίας, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και άλλοι κληρικοί, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Ματσούκας, εκπρόσωποι της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. ά.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα, μετά τη μεταφορά και προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης στην Κατερίνη , που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε ιερές ακολουθίες και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ.

Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Κατερίνης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το πρόσκύνημα, ενώ παρόμοιες ευχαριστίες εξέφρασε με επιστολή της και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Κατ’ αγαθή συγκυρία, κατά το διήμερο παραμονής τους στην Ιερά Μονή τα μέλη της αντιπροσωπειας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ, που είχε μεταφέρει λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος.

Η αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης σε ιερές ακολουθίες, ενώ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο Τιμίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των κληρικών που μετείχαν της αντιπροσωπείας.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, ανεχώρησε η τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ. Κατά την τελεσθείσα ακολουθία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου02

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου03

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου04

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου05

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου06

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου07

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου08

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου09

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου10

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου11

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου12

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου13

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου14

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου15

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου16

 

Πηγή: romfea.gr