Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Θα γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows?

17 Απριλίου 2016

Θα γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows?

Linux25-UP

Linus Torvalds: “Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια για να γίνει το Linux καλύτερο από τα Windows”

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Linux εξακολουθεί να ελέγχει το web και εκατομμύρια μηχανημάτων ανά τον κόσμο. Το λειτουργικό αυτό σύστημα δίνει πνοή ζωής στις κινητές μας συσκευές, στους servers, στα robots, στα super computers, στα οικιακά αυτοπατοποιημένα συστήματα και … σε πολλά πολλά άλλα. 

Ωστόσο, όταν μιλάμε για desktop, τα Windows εξακολουθούν να κυβερνούν τον κόσμο των PCs. Όταν η Microsoft έκανε την γκάφα και ονόμασε τα Windows Vista, το Linux είχε την τέλεια ευκαιρία, αλλά απέτυχε να χτίσει την αυτοκρατορία του.

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds γνωρίζει το γεγονός αυτό πολύ καλά. Πρόσφατα σε συνέντευξή του, παραδέχτηκε το ίδιο λέγοντας ότι «[το Linux] στα desktop δεν έχει πραγματικά καταλάβει όλο τον κόσμο, όπως το χει κάνει σε πολλούς άλλους τομείς».
Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει θετικός και εκφράζει τη δέσμευσή του.

Αυτό τον Αύγουστο, το Linux, ένα από τα μεγαλύτερα open source projects του κόσμου, θα κλείσει τα 25 του χρόνια. Ο Linus λέει ότι είναι έτοιμος να εργαστεί για άλλα 25 χρόνια για να καταφέρει να ρίξει τα Windows PCs knock out.

Λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια το Linux έχει αυξήσει κατά πολύ την παρουσία του σε server και αγορές κινητής τηλεφωνίας. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο σενάριο των desktop στα επόμενα 10 χρόνια…

Πηγή: secnews.gr