Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Η χαρισματική παρουσία του Γέρ. Φιλοθέου Ζερβάκου (†8 Μαΐου)

8 Μαΐου 2016

Η χαρισματική παρουσία του Γέρ. Φιλοθέου Ζερβάκου (†8 Μαΐου)

Επί τη σεπτή επετείω της Κοιμήσεως του αειμνήστου Γέροντος Φιλοθέου του Ζερβάκου, δημοσιεύουμε μια αψευδή μαρτυρία της χαρισματικής παρουσίας του. 

Ημερολογιακές σημειώσεις Μητροπολίτου Καστορίας Κυρού

Γρηγορίου Γ΄.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 1993. Επίσκεψη κ. Παπαστεριάδη. Έντονη η ανησυχία του «για μια σκιά στον πνεύμονά μου». Εννοούσε ότι σ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορώ να σε αναλάβω. Μετά την αναχώρησή του – σκέφτομαι: φαίνεται πως οι γιατροί ό,τι μπορούν έκαναν, τα υπόλοιπα πρέπει να τα περιμένω από την χάρη του Θεού. Δώστε μου το πετραχηλάκι μου και το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο. Κύριε κανείς δεν κάνει δεήσεις για τον εαυτό του αλλά είμαι μόνος και θα το κάνω. Κρατώ στο στήθος μου και την φανέλλα του π. Φιλοθέου, κάνω σύντομη δέηση υπέρ ελέους και αναρρώσεως της αναξιότητός μου…

filotheos-zervakosfoto

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 1993. Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Παροναξίας. Το δωμάτιο μοσχοβολάει όπως η φανέλλα του π. Φιλοθέου. Μέχρι το βράδυ η φανέλλα από την βαλίτσα με ειδοποιεί τρεις φορές. 11 την νύκτα ο επισκέπτης από το Σινά ο π. Νικόδημος αναγκάζεται να πη μόνος του ότι εδώ κάποια εικόνα ευωδιάζει. Του λέω είναι η φανέλλα του π. Φιλοθέου Ζερβάκου που όλη μέρα προσπαθώ να μην την βγάλω από την βαλίτσα διότι μου είναι πολύ έντονη και βαρειά η ευωδία. Ευωδιάζει σαν έλατα και άλλα ρυτινοφόρα στα πυκνά δάση των ψηλών βουνών. Βγάζουμε την φανέλλα και την αφήνουμε ως τις δυόμιση μετά τα μεσάνυκτα με την σκέψη μήπως έχει εντολή να οξυγονώση και καθαρίση τους πνεύμονες. Διανυκτερεύει ο π. Συμεών.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 1993. Ακτινογραφία πλαγία θώρακος. Πνεύμονες πεντακάθαροι. Απόφασις αναχωρήσεως αύριο και αναβολή για την Πέμπτη επειδή αύριο εφημερεύει το Νοσοκομείο Νίκαιας. Πάντως σήμερα 9 Φεβρουαρίου αισθάνομαι πολύ καλύτερα και σιγοπερπατώ μόνος μου. Νοσοκόμος μου ο Παύλος Μπάρδης.

Πηγή: Ο Όσιος Φιλόθεος της Πάρου. Ένας ένθεος ασκητής – Ιεραπόστολος (1884-1980). Μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτου. Ιερόν Ησυχαστήριον Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, Θαψανών Πάρου. Σελ.  285.