Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ομιλία του π. Βασιλείου Τσιμούρη στην Αργολίδα

10 Μαΐου 2016

Ομιλία του π. Βασιλείου Τσιμούρη στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσιμούρης , διακεκριμένος κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς ,καλεσμένος από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή  Ζόγκα Αργολίδος.

Το θέμα της ομιλίας  του ήταν  ‘’Η υπέρβαση των δυσκολιών μέσα στην οικογένεια ‘’.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Αγίου Ιγνατίου ο π. Βασίλειος ,  ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του με τρόπο γλαφυρό και ζωηρό  όπως άλλωστε κάνει  σε κάθε ομιλία του. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος , ιερείς από την Αργολίδα ,ο αστυνομικός  διευθυντής  Αργολίδος  Παναγιώτης Πούπουζας , ο διευθυντής  ραδιοφωνικού σταθμού της μητροπόλεως Αργολίδας κ. Καζάς, ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Αργολίδος Γ. Δαρλάσης κα. Πριν την ομιλία τελέσθηκε εσπερινός στον ιερό ναό του προσκυνηματικού κέντρου, ενώ τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας Βασίλειος Τσιμούρης  συνδέεται πνευματικά  και φιλικά  με τον Μητροπολίτη Αργολίδος .

Το Ιερό προσκύνημα  Άγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος», είναι ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό  οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος. Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ι. Ναού του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ι. Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.

Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου  Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, ανέλαβε και εκάλυψε εξ ολοκλήρου ο π. Ιγνάτιος, αποκλειστικά από δωρεές φίλων και πνευματικών του τέκνων κυρίως από Θεσ/νίκη και Αθήνα.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε  Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνια του ετέλεσε κατά το 2003, ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός  Ιακώβος ο  Β´, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Το Ιερό Συγκρότημα του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου εκκλησιαστικά ανήκει στην Ι. Μητρόπολι Αργολίδος. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ιερόν Προσκύνημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και, με βάσι τον υπ” αριθμόν 129/1999 Κανονισμό, δημοσιευθέντα στο υπ’αριθμόν 228 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 3 Νοεμβρίου 1999, διοικείται από επταμελή Διαχειριστική Επιτροπή με πρόεδρο τον εκάστοτε οικείο Μητροπολίτη. Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ” ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδενδρα. Απέχει από την πόλη του Άργους 13 χιλ. και από το Κεφαλάρι του Άργους 7 χιλ..

 

ZOGKA1

ZOGKA1A

ZOGKA1AA

ZOGKA1AAA

ZOGKA1AAAA

ZOGKA1AAAAA

ZOGKA1AAAAAA

ZOGKA1AAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAAAAAA

ZOGKA1AAAAAAAAAAAAAAAAA