Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Τριήμερος μουσικός εορτασμός για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

26 Μαΐου 2016

Τριήμερος μουσικός εορτασμός για τα 30 χρόνια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του, διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο τη μουσική.

seminario2

Ο εορτασμός περιλαμβάνει την εναρκτήρια Ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το εύρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του Τμήματος (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, 27/5, 10:00-12:30), και τον τριήμερο μουσικό μαραθώνιο με τη συμμετοχή των φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος.

Σε τρεις χώρους (το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στις 27/5, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θέρμη στις 28/5 και το Βασιλικό θέατρο στις 29/5) και σε δύο σκηνές στον κάθε χώρο, θα ξεδιπλωθεί μία ατέρμονη γιορτή μουσικής δημιουργικότητας που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος μουσικών στυλ: ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και σόλο οργάνων, διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, σεμινάριο βυζαντινής μουσικής τζαζ, ροκ και σόουλ παρεμβάσεις, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, ηλεκτρονική μουσική, συνθέσεις αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος, χορωδιακή μουσική, διάφορα είδη φωνητικής μουσικής, κ.α.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι χώροι που θα διεξαχθούν οι μουσικές εκδηλώσεις είναι:

  • 27/5, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών: 10:00-24:00
  • 28/5, Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Πανεπιστημιούπολη Θέρμης – Απέναντι από τον οικισμό Λήδα Μαρία), 11:00-24:00
  • 29/5, Βασιλικό Θέατρο, 12:00-23:00

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βλέπε εδώ