Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ανακαλύψτε τα 5 καλύτερα Free Data Recovery Software!

15 Ιουνίου 2016

Ανακαλύψτε τα 5 καλύτερα Free Data Recovery Software!

Data Recovery Concept. Secure Data Hard Drive Storage Recovery. Open Computer Hard Drive Closeup.

Σε όλους μας έχει τύχει να χάσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας σημαντικά δεδομένα από ένα σκληρό δίσκο λόγω κάποιας απρόβλεπτης κατάστασης είτε από δικό μας λάθος στο πάτημα του Delete key. Άλλες φορές κάποιο software bug ή κάποιος ιός μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση. Όπως και να χει,  στην περίπτωση της απώλειας των προσωπικών μας δεδομένων θα χρειαστούμε ένα καλό data recovery software ή κάποιο recovery tool που θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τα χαμένα δεδομένα μας!

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια λίστα με 10 καλά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων:

1. Recuva:

recuva

Tο γεγονός πως το  Recuva βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ίσως να μην αποτελεί έκπληξη για πολλούς από εσάς. Και αυτό είναι φυσιολογικό καθώς συνοδεύεται από μια πληθώρα χαρακτηριστικών που το καθιστούν αποτελεσματικό αλλά κι εύκολο στη χρήση!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.piriform.com/recuva/download

2. TestDisk:

testdisk

Aπό την λίστα αυτή δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει το data recovery software TestDisk. Ερχόμενο με μια πληθώρα χαρακτηριστικών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες. Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Επιτρέπει σε χρήστες να κάνουν recover/ rebuild το boot sector
  • Εείναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες όπως τα Microsoft Windows, Mac OS X κλπ και είναι αρκετά δημοφιλές και στα Linux.
  • Ωστόσο, από την στιγμή που είναι ένα εργαλείο command line, το TestDisk ίσως να μην είναι κατάλληλο για όλους.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

3. Undelete 360:

undelete360

Μοιάζει σαν ένα τυπικό Office application, το Undelete 360 είναι χτισμένο πάνω σε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό  αλγόριθμο που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει  undelete τα  files του. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Δουλεύει καλά σε μια ποικιλία από συσκευές όπως ψηφιακές κάμερες, USB s κλπ
  • Περιλαμβάνει ένα data-wiping tool, ένα Hex Viewer με την ικανότητα να μπορείτε να κάνετε preview τα αρχεία πριν την ανάκτησή τους.
  • Είναι ικανό να ανακτήσει αρχεία πολλών ειδών όπως DOC, HTML, AVI, MP3, JPEG, JPG, PNG, GIF, κλπ.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.undelete360.com/

4. PhotoRec:

photorec

Ένα από τα καλύτερα data recovery software είναι το PhotoRec που σας δίνει την δυνατότητα να ανακτήσετε αρχεία από μια μεγάλη γκάμα συσκευών από ψηφιακές κάμερες μέχρι σκληρούς δίσκους.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

5. Pandora Recovery:

pandora

Το Pandora recovery είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά  free data recovery software που κυκλοφορούν. Το  Pandora recovery tool έχει πολλά να προσφέρει στους χρήστες του. Δεν έχετε παρά να τα ανακαλύψετε χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο που μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.pandorarecovery.com/

 Πηγή: secnews.gr