Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι

3 Ιουλίου 2016

Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι

KOnstantina_mesa

Η μικρή Κωνσταντίνα αγαπούσε το φεγγάρι. Κάθε βράδυ το περίμενε να φανεί στον ουρανό. Κι όταν αυτό ξεπρόβαλλε πίσω απ΄ το βουνό, στεκόταν και το κοιτούσε να της χαμογελά. Κάθε βράδυ το φεγγαράκι της έλεγε κι ένα καινούριο παραμύθι. Ήταν τόση η χαρά του να βλέπει τη μικρή του φιλενάδα, που έβγαινε όλο και πιο νωρίς, για να τη συναντήσει.

Εκείνη τη βραδιά όμως το φεγγάρι φάνηκε στον ουρανό λυπημένο. Δεν χαμογελούσε. Η μικρή Κωνσταντίνα στάθηκε και το κοιτούσε, μελαγχολική κι αυτή…

konstantina2_mesa

Οι εκδόσεις Θύρα εγκαινιάζουν την παιδική τους σειρά με ένα πανέμορφο παραμύθι για τη φιλία, αλλά συνάμα και έναν ύμνο στην ομορφιά της φύσης, των ζώων,  των φυτών και όλων των πλασμάτων της γης. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Στέφανου Γανωτή με πλούσια εικονογράφηση της Φανής Παρθενίου Παπαδοπούλου.

konstantina_book«Γιατί άλλες φορές το φεγγάρι είναι ολόκληρο και άλλες φορές μισό και πιο μικρό ακόμη, σαν φετούλα από καρπούζι; Γιατί κάποια βράδια βγαίνει πιο νωρίς στον ουρανό και όμως, κάποια άλλα αργεί πολύ να εμφανιστεί; Έχεις άραγε προσέξει ποτέ το πρόσωπο του φεγγαριού; Άλλοτε ασημένιο και άλλοτε χρυσό, μελαγχολικό ή χαμογελαστό, μας κοιτάζει από ψηλά και στολίζει τον ουρανό με το γλυκό του φως. Αυτό είναι το φεγγαράκι και η μικρή του φίλη, η Κωνσταντίνα, το αγαπάει πολύ. Για χάρη του ανεβαίνει στον ουρανό, για να παρακαλέσει τη βασίλισσα Νύχτα να ξαναγίνουν φίλοι το φεγγάρι με τα αστέρια.»

Οι εκδόσεις “Θύρα” είναι μια νέα εκδοτική προσπάθεια που αναπτύχθηκε στους κόλπους του εκδοτικού οίκου ΑΘ. Σταμούλη και απευθύνεται στο ευρύ κοινό με στόχο την παραγωγή σύγχρονων ποιοτικών βιβλίων για  μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλίο “Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι” έχει εκδοθεί με πολυτονικό σύστημα γραφής.

Pemptousia_athos