Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Επαναπατρίστηκαν τα οστά του Αρκά πολεμιστή της Κύπρου Ηλία Σπηλιοτόπουλου

11 Ιουλίου 2016

Επαναπατρίστηκαν τα οστά του Αρκά πολεμιστή της Κύπρου Ηλία Σπηλιοτόπουλου

 

Επαναπατρίστηκαν τα οστά Έλληνα καταδρομέα του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ»02

Μετά από σχεδόν 42 χρόνια επέστρεψαν στην πατρώα γη τα οστά του Επιλοχία των Τ/Θ Ηλία Σπηλιοτόπουλου, ο οποίος είχε χάσει την ζωή του στην Κύπρο, το 1974.

Τα οστά του νεκρού Έλληνα πολεμιστή επέστρεψαν από την Κύπρο με πτήση αεροσκάφους C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, όπου αποδόθηκαν στον νεκρό όλες οι προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές.

Σχετικά με την μεταφορά στην Ελλάδα από την Κύπρο των λειψάνων των 15 πεσόντων του μοιραίου αεροσκάφους «Νοράτλας», που αναγνωρίστηκαν προσφάτως με την μέθοδο ταυτοποιήσεως του DNA, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο του 2016.

Για το θέμα αυτό ο αρμόδιος επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι «Η πολιτεία είναι σε θέση να παραδώσει τα λείψανα των 15 πεσόντων του «Νοράτλας» και είναι σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο οι οικογένειες και να γίνουν οι διευθετήσεις μεταφοράς τους αρχές Σεπτεμβρίου».

Επαναπατρίστηκαν τα οστά Έλληνα καταδρομέα του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ»03

Ο λοχίας ΤΘ Ηλίας Χρ. Σπηλιοτόπουλος έπεσε στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου του 1974. Όπως ενημερώνει η οικογένειά του στη σελίδα Αγρίδι Γορτυνίας στο Facebook, η σορός του θα ταφεί με όλες τις δέουσες τιμές την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

Τις προσεχείς μέρες θα γίνει ο επαναπατρισμός της σορού του δολοφονηθέντος εφ. λοχία ΤΘ Ηλία Χρ. Σπηλιοτόπουλου από την Κύπρο.

Η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό μας το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου όπου θα γίνει η κηδεία του με όλες τις δέουσες τιμές από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.

Η οικογένειά του

 

Πηγή: arcadiaportal.gr