Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σφολιάτα με φέτα και μελιτζάνα

22 Σεπτεμβρίου 2016

Σφολιάτα με φέτα και μελιτζάνα

recipe_main_akis-petretzikis-sfoliata-me-feta-kai-melitzanaΣυστατικά
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε 8 φέτες
  • σπορέλαιο
  • 260 γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε 8 λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • ρίγανη
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό για άλειμμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • λιναρόσπορος για πασπάλισμα
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Τηγανίζουμε τις φέτες τις μελιτζάνας σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.
  • Προσθέτουμε πάνω από τα κομμάτια φέτας ντομάτα, μελιτζάνα και ρίγανη.
  • Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και απο πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Πατάμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια, πατάμε εκεί που κόψαμε για να κολλήσουν οι δυο σφολιάτες μαζί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Πηγή:  akispetretzikis.com