Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

8 τρόποι διατήρησης της ιδιωτικότητας στο iPhone σας

18 Οκτωβρίου 2016

8 τρόποι διατήρησης της ιδιωτικότητας στο iPhone σας

Bangkok, Thailand - feb 15, 2016 : iphone 6 and ios application on wood desk, iphone 6 developed by apple Inc.

Η ασφάλεια του τηλεφώνου μπορεί να μην είναι από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για να σκεφτείς, αλλά με τους “κακούς” εκεί έξω να γίνονται όλο και περισσότεροι, είναι κάτι που αξίζει να σκεφτούμε πιο σοβαρά. Παρουσιάζουμε λοιπόν μια λίστα με οκτώ εύκολους τρόπους που μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλεια του iPhone σας.

  1. Ενεργοποιήστε το «Limit Ad Tracking»
    Η Apple μπορεί να παρέχει περιορισμένες πληροφορίες στο χρήστη για τις εφαρμογές με διαφήμιση, η οποία υπόσχεται ότι «παρέχουν διαφημίσεις βάσει των ενδιαφερόντων σας.» Αν προτιμάτε να μην γίνεστε στόχος τέτοιων διαφημίσεων, μπορείτε να αποχωρήσετε. Από το μενού «Ρυθμίσεων» πηγαίνετε στο «Απόρρητο», στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα δεξιά κάτω και βρείτε το «Advertising». Ανοίξτε το και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το «Limit Ad Tracking».
  2. Απενεργοποιήστε τις διαφημίσεις που βασίζονται στην τοποθεσία
    Ομοίως, η τεχνολογία διαφήμισης της Apple θα σας παρουσιάζει διαφημίσεις με βάση την τοποθεσία σας. Μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στο «Ρυθμίσεις», «Απόρρητο», «Υπηρεσίες τοποθεσίας» και στη συνέχεια «Υπηρεσίες συστήματος» και να απενεργοποιήσετε το «Location-Based Apple Ads».
  3. Σταματήστε να συνδέεστε σε Wi-Fi δίκτυα στα τυφλά
    Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις», μετά στο «Wi-Fi», βρείτε την επιλογή που ενημερώνει το iPhone σας για την ύπαρξη νέων δικτύων Wi-Fi. Ενεργοποιήστε το για να αποφύγετε τη σύνδεση σε ένα δίκτυο που δεν εμπιστεύεστε.
  4. Δημιουργήστε έναν προσαρμοσμένο αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης
    Η τρέχουσα προεπιλογή του iPhone για ένα κωδικό ασφαλείας είναι ένας εξαψήφιος αριθμός, αλλά είναι δυνατόν να αλλάξει σε έναν υπερ-ασφαλή αλφαριθμητικό κωδικό. Για να το κάνετε αυτό μεταβείτε στο «Touch ID & κωδικός πρόσβασης» στις ρυθμίσεις σας. Επιλέξτε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης» και στη συνέχεια, αφού έχετε εισέλθει στον παλιό κωδικό πρόσβασής σας, πατήστε στο μπλε κείμενο στο κάτω μέρος της οθόνης που λέει «Επιλογές κωδικού πρόσβασης.» Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε ποια μορφή κωδικού πρόσβασης θέλετε. Οι μεγάλοι, αλφαριθμητικοί κώδικες είναι οι πιο δύσκολοι να σπάσουν.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα PIN για την κάρτα SIM
    Προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για την κάρτα SIM σας με έναν αριθμό PIN. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα αφαιρείτε την κάρτα SIM αυτή θα κλειδώνει μέχρι να εισαχθεί ο σωστός κωδικός PIN. Πηγαίνετε στο «Ρυθμίσεις», «Τηλέφωνο» και στη συνέχεια «PIN της κάρτας SIM.» Ενεργοποιήστε το PIN σας εδώ, απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον αριθμό (που θα σας έχει δοθεί από το φορέα σας) πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγή.
  6. Περιορίστε τις δραστηριότητες κλειδώματος οθόνης
    Αν έχετε ενεργοποιήσει έναν κωδικό, μπορείτε να περιορίσετε το τι μπορεί να γίνει με το τηλέφωνό σας, ενώ είναι κλειδωμένο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Siri, το Apple Pay και Wallet, τις απαντήσεις σε μηνύματα και τις ειδοποιήσεις, ενώ η οθόνη είναι κλειδωμένη. Απλά πηγαίνετε στο «Touch ID & κωδικός πρόσβασης» και στη συνέχεια αναζητήστε την ενότητα με τίτλο «Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν ασφαλίζεται» και απενεργοποιήστε το.
  7. Κάντε το Safari πιο ασφαλές
    Υπάρχουν μερικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του iPhone σε πιο ασφαλή. Η απενεργοποίηση οποιασδήποτε ενέργειας «Αυτόματης συμπλήρωσης» είναι πιθανώς σοφή κίνηση, καθώς δεν αποθηκεύονται κωδικοί πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου σας.
  8. Χρησιμοποιήστε την επιλογή «Διαγραφή δεδομένων» μετά από 10 προσπάθειες κωδικού πρόσβασης
    Τέλος, αν συμβεί το χειρότερο και το τηλέφωνό σας χαθεί, κλαπεί ή πέσει σε λάθος χέρια, το iPhone έχει ένα ενσωματωμένο μέτρο για να διαγράψετε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει ένα κωδικό, στη συνέχεια στην ενότητα «Touch ID & κωδικός πρόσβασης» από τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σχετικά με το iPhone σας μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες για να ξεκλειδώσει. Απλά ενεργοποιήσετε την επιλογή «Διαγραφή δεδομένων».

Πηγή: www.secnews.gr