Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μια Οδύσσεια σε… λάθος χρόνο

19 Οκτωβρίου 2016

main_dsc_0498«Το ψωμί της Νινευί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Το ολοκαίνουργιο έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, έργο – ανάθεση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο, θα μεταφέρει στη σκηνή ο Δημήτρης Μυλωνάς. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του, η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς θα πρωταγωνιστήσουν στο «Το ψωμί της Νινευί». Πρόκειται για το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης: «Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αλλά και την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς».

Δημήτρης Μυλωνάς Κείμενο — Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης Σκηνοθεσία — Δημήτρης Μυλωνάς Σκηνικά / κοστούμια — Δήμητρα Λιάκουρα Φωτισμοί — Άννα Σμπώκου Μουσική — Παύλος Κατσιβέλης Επιμέλεια κίνησης — Νατάσα Σαραντοπούλου Βοηθός σκηνοθέτη — Αμαλία Αντώνη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα 20 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μυλωνάς θα παρουσιάσει επίσης από 7 Νοεμβρίου τις «Τρεις Αδελφές» με την Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει στο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις, ενώ τον Μάιο του 2017 θα μεταφέρει στη σκηνή του Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα.
main_dsc_0413

 

main_dsc_0423

mai%ce%b3%ce%ba%ce%ba%ce%b3%ce%b7%cf%86n_slider_2

 

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή:  tospirto.net