Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Apple: Δημιούργησε το πρώτο iOS App Development Center για μαθητές

19 Οκτωβρίου 2016

resizer-1Κάθε μαθητής που θα παρακολουθήσει το μάθημα, θα παραλάβει ένα δωρεάν iPhone, iPad και Macbook

Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, η Apple είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει το πρώτο iOS App Development Center, στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρότυπο αυτό κέντρο της Apple, ξεκινάει την λειτουργία του σήμερα και απευθύνεται σε μαθητές. Βρίσκεται στο University of Naples Federico II, το οποίο άνοιξε πρώτη φορά το 1225, κάνοντάς το ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το πρόγραμμα μαθημάτων που θα παραδίδει θα είναι δωρεάν, διάρκειας 9 μηνών και θα διδάσκεται στα Αγγλικά. Σκοπός του είναι να δώσει στους μαθητές τα πρακτικά προσόντα και την εκπαίδευση που χρειάζονται για την δημιουργία των δικών τους εφαρμογών. Περίπου 4000 άτομα από όλο τον κόσμο έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα του iOS App Development Center μέσα σε 11 ημέρες, με μόνο 200 άτομα να επιλέγονται.

Η Apple έχει αναμειχθεί αρκετά με το όλο πρόγραμμα, από τον σχεδιασμό των μεγάλων αιθουσών της ακαδημίας, μέχρι και τις λεπτομέρειες, όπως τον φωτισμό και το χρώμα των τοίχων. Φυσικά, το κτίριο δεν είναι σαν το καλογυαλισμένο ύφος των Apple Store, αλλά έχει δοθεί περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Κάθε μαθητής που θα παρακολουθήσει το μάθημα, θα παραλάβει ένα δωρεάν iPhone, iPad και Macbook. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα χωριστούν σε ομάδες και μεταξύ αυτών των ομάδων θα υπάρχει ανταγωνισμός, πράγμα το οποίο θα είναι κυρίαρχο στοιχείο των μαθημάτων.

Τα σχέδια για την ακαδημία αυτά ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν και είχε συναντηθεί ο Tim Cook με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Matteo Renzi. Ο Renzi είχε εγκωμιάσει την συνεργασία αυτή ως ένα σημάδι του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Νότιο Ιταλία.

Πηγή: Techblog.gr