Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

27 Οκτώβριου 2016: Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

27 Οκτωβρίου 2016

27 Οκτώβριου 2016: Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

audiovisual_upjpgΜε κεντρικό σύνθημα «Είναι η ιστορία σου – μην τη χάσεις», η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση γιορτάζει φέτος, μαζί με την UNESCO, την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την υπενθύμιση της σημασίας και της ανάγκης προστασίας των οπτικοακουστικών τεκμηρίων.

Τα οπτικοακουστικά τεκμήρια διηγούνται ιστορίες για τη ζωή και τον πολιτισμό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μας βοηθάνε να εξελιχθούμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Σε αυτό το πνεύμα, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση με τις δράσεις που υλοποιεί, παροτρύνει τους μαθητές να αξιοποιούν τον πλούτο της οπτικοακουστικής μας κληρονομιάς και παράλληλα να διασώζουν τις δικές τους ιστορίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την οπτικοακουστική κληρονομιά γιορτάζεται προς τιμήν της έκδοσης, το 1980 από την 21η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, της σύστασης για την Προστασία και Διατήρηση των κινούμενων εικόνων. Η­ Παγκόσμια Ημέρα παρέχει μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα και να αναγνωρίσει τη σημασία της οπτικοακουστικής εγγράφων.