Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα εποχή στo ταξίδι: Λονδίνο–Νέα Υόρκη σε 20 λεπτά! (Video)

14 Δεκεμβρίου 2016

Νέα εποχή στo ταξίδι: Λονδίνο–Νέα Υόρκη σε 20 λεπτά! (Video)

elax-800x600

Tο αεροσκάφος μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 90 λεπτά

Υψηλής τεχνολογίας νέας γενιάς αεροπλάνο μπορεί να καλύψει την απόσταση Λονδίνο-Νέα Υόρκη μέσα σε 20 λεπτά, όπως ισχυρίζεται ο σχεδιαστής και δημιουργός του επιβατικού τζετ. Το Antipode (Αντίποδας) έχει σχεδιαστεί από την καναδική αεροναυτική εταιρεία Μπομπάρτνιερ και χάρη στην τεχνική του αεριωθούμενου κινητήρα αναπτύσσει αστρονομικές ταχύτητες έως 24Mach.

Το Antipode είναι μικρό και μοιάζει σαν να έχει βγει από το Toy Story. Μπορεί να μεταφέρει έως δέκα επιβάτες. Η απογείωση θα γίνεται κατακόρυφα και μόλις το αεροπλάνο φτάσει στο επιθυμητό ύψος των 40.000 ποδιών θα τίθενται σε λειτουργία οι υπερηχητικοί αεριωθούμενοι κινητήρες. Το Antipode θα πετάει κοντά στα 16.000 μίλια την ώρα, ενώ ένα συμβατικό Μπόινγκ 747 πετάει σήμερα με 570 μίλια την ώρα.

Ο σχεδιαστής του διατείνεται ότι το αεροσκάφος του μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 90 λεπτά, όση είναι η διάρκεια ενός κανονικού αγώνα ποδόσφαιρου. «Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων είναι η ιδέα ενός ταξιδιού από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσα σε 20 λεπτά», δήλωσε στο BBC ο σχεδιαστής Τσαρλς Μπομπαρντιερ.

Πηγή: travelstyle.gr