Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Google Analytics: oι 4 καλύτερες εφαρμογές για Android

3 Ιανουαρίου 2017

Google Analytics: oι 4 καλύτερες εφαρμογές για Android

Berlin; Germany - October 10; 2014: Cropped image of businessman using Google analytics on Apple iPhone6 at table. Google analytics is the most widely used website statistics service

Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που αναζητά τρόπους να αυξήσει την επισκεψιμότητά της είναι σχεδόν υποχρεωμένος να παρακολουθεί το Google Analytics, αλλά και άλλες εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων ιστότοπου. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή αν ενδιαφέρεστε γενικότερα για ζητήματα επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις τέσσερις καλύτερες εφαρμογές του είδους που τρέχουν σε Android.

Σε αυτή τη λίστα οι τρεις πρώτες προτάσεις μας είναι απλές εφαρμογές και η τέταρτη είναι ένα widget, αλλά όλα είναι όλα πολύ χρήσιμα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τι ψάχνετε.

1. Google Analytics

googleanalyticsΗ Google προσφέρει μία από τις καλύτερες εφαρμογές της, το Google Analytics και για Android. Πρόκειται για την εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως από τους περισσότερους χρήστες, που έχει συνεχή updates και που είναι γραμμένη κατευθείαν από τους κατασκευαστές του Google Analytics.

Αυτό που θέτει την εφαρμογή στην πρώτη θέση είναι ότι η Google παρέχει μία πολύ καλή υποστήριξη της εφαρμογής και ότι περιέχει ένα Βοηθό που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε και να μετρήσετε σημαντικές πληροφορίες από όλο το φάσμα των στατιστικών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους νέους χρήστες που μόλις μπήκαν στο χώρο του Analytics.

2. DATAbox

databox

Το DATAbox είναι άλλος ένας ικανός υποψήφιος που δεν επικεντρώνεται μόνο στο Google Analytics. Το DATAbox είναι μια πλατφόρμα που χτίστηκε για την παρακολούθηση όλων των δεικτών απόδοσης σε ένα μόνο τόπο και ενσωματώνει ένα τεράστιο αριθμό εφαρμογών: Google και Adobe Analytics, Google AdSense και AdWords, HubSpot, PayPal, Stripe, Facebook, Zendesk, κ.λπ. Είναι μία πραγματικά ισχυρή, ευέλικτη λύση για να βλέπετε διάφορες analytics εφαρμογές εν κινήσει. Αυτό που φέρνει το DATAbox στην δεύτερη θέση είναι: η μεγάλη υποστήριξη των προγραμματιστών του, η ενσωμάτωση πολλαπλών εφαρμογών τρίτων, και ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε σε ποια σύνολα δεδομένων θέλετε να δώσετε προτεραιότητα και να προσαρμόσετε τα Alert που δέχεστε σχετικά με τις αλλαγές στα δεδομένα σας.

3. gAnalytics

ganalytics

Το gAnalytics είναι μία από τις παλαιότερες εφαρμογές του Google Analytics για Android. Αν και θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 2 δολάρια για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο έπακρο, το gAnalytics είναι μια αρκετά σταθερή, αξιόπιστη επιλογή, ειδικά αν σας αρέσει interface του. Ενώ η εφαρμογή έχει πολύ καλή υποστήριξη δεν φαίνεται να προσφέρει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που δεν προσφέρονται από τις άλλες εφαρμογές σε αυτή τη λίστα. Το interface είναι επίσης εξαιρετικά παρόμοιο με αυτό της Google. Φυσικά εξακολουθεί να είναι μια σταθερή επιλογή, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε για οποιοδήποτε λόγο τη εφαρμογή της Google ή να κάνετε εγγραφή για το DATAbox.

4. Simple Analytics Widget

simple-analytics-widget

Το Simple Analytics Widget είναι ίσως η πιο παλαιά εφαρμογή (widget) σε αυτή τη λίστα. Μια ματιά στη σελίδα του Play Store θα σας ενημερώσει για το πότε έγινε η τελευταία αναβάθμισή του, αλλά ευτυχώς το widget εξακολουθεί να εργάζεται ακόμα και σήμερα. Η εφαρμογή βάζει τα Analytics δεδομένα σας δεξιά στην αρχική οθόνη σας! Εάν δεν θέλετε να ανοίγετε και να πλοηγήστε σε μία από τις παραπάνω εφαρμογές κάθε φορά που θέλετε να ελέγξετε στο Google Analytics σας, τότε το Simple Analytics Widget είναι μια πολύ καλή λύση για να πάρετε ζωτικής σημασίας πληροφορίες με μια γρήγορη ματιά.

Γιατί η λίστα είναι τόσο μικρή;

Δυστυχώς, είναι πολύ λίγες οι εφαρμογές Google Analytics για Android που είναι αξιόπιστες ή εξακολουθούν να υποστηρίζονται. Κάποιες επιλογές premium δεν έχουν ενημερωθεί από το 2012, ενώ μερικές ενδιαφέρουσες νέες που έχουν εμφανιστεί, όπως το Deep, έχουν πολύ λίγα downloads και reviews και δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα σας δώσουν τις Google πληροφορίες χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις. Μία παλιά δημοφιλή επιλογή που ονομάζεται mAnalytics ήταν επίσης υποψήφια, αλλά ότι δεν έχει ενημερωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και την στιγμή που γράφουμε το άρθρο αυτό δεν λειτουργεί πλέον κανονικά.

Πηγή: Secnews.gr