Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κοινή γνώμη: μια ενδιαφέρουσα έρευνα

6 Ιανουαρίου 2017

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κοινή γνώμη: μια ενδιαφέρουσα έρευνα

fordtransithybridtaxiΟ τρόπος που οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους έγινε, πλέον, αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης της «ηλεκτρικής» αγοράς. Η Ford έχοντας πουλήσει πάνω από 520.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική – και 560.000 σε όλο τον κόσμο – από το 2005 μέχρι σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά και τα σχέδιά της στον τομέα αυτό για τα επόμενα χρόνια.

Μελετώντας 33.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford που όλοι μαζί έχουν κάνει 58 εκατομμύρια διαδρομές ή ταξίδια , η Ford έχει μάθει ότι:

  • Το 88% της συνηθισμένης καθημερινής απόστασης οδήγησης των πελατών είναι 60 μίλια (96 χιλιόμετρα) ή λιγότερο. Για τα plug-in hybrid μοντέλα, η μέση απόσταση ανεφοδιασμού είναι 680 μίλια (1094 χιλιόμετρα), κάνοντας σπάνιες τις επισκέψεις στους σταθμούς ανεφοδιασμού
  • Οι πελάτες θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία από τα ηλεκτρικά τους οχήματα, αλλά το άγχος της αυτονομίας μειώνεται όσο περνά ο καιρός καθώς εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με αυτή την τεχνολογία
  • Το 80% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων Ford φορτίζουν το αυτοκίνητό τους μία φορά την ημέρα, και το 60% αυτών, κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Οι πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford έχουν φορτίσει τα οχήματά τους συνολικά 9,4 εκατομμύρια νύχτες

Μία συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων Ford περιμένει να αντικαταστήσει το τρέχον όχημά του με ένα νέο, σύμφωνα με έρευνα της Ford. Ειδικότερα:

  • Το 92% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία δηλώνει ότι θα αγόραζε εκ νέου ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία στην επόμενη αγορά
  • Το 87% των πελατών plug-in hybrid μοντέλων επιθυμεί ένα ακόμα plug-in ως επόμενο όχημα

ford-ev-graphic-03-1

Τεχνολογία Ηλεκτροκίνησης

Φέτος, η Ford ξεκινά να δοκιμάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων EV. Στην Ευρώπη, η Ford θα φέρει στο Transit Custom plug-in hybrid στο δρόμο φέτος μαζί με μία νέα σειρά υπηρεσιών μετακίνησης και λύσεων τηλεματικής και συνδεσιμότητας.

Επιπλέον, στη Νέα Υόρκη και σε αρκετές μεγάλες Αμερικανικές πόλεις, η Ford δοκιμάζει ένα στόλο 20 πρωτοτύπων Transit Connect hybrid ταξί και van σε μερικές από τις πιο απαιτητικές κυκλοφοριακές συνθήκες παγκοσμίως. Αυτά τα μοντέλα Transit Connect βασίζονται στην επιτυχία του πρώτου στον κόσμο υβριδικού ταξί – του Ford Escape Hybrid – το οποίο επίσης ήταν το πρώτο στον κόσμο SUV και το πρώτο υβριδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε στη Β. Αμερική. Πολλά Escape Hybrid ταξί εξακολουθούν να κυκλοφορούν, διανύοντας πάνω από 350.000 μίλια το καθένα για τη μεταφορά επιβατών και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις αρχικές μπαταρίες τους.

Σήμερα, η Ford είναι Νο1 μάρκα σε πωλήσεις plug-in υβριδικών στην Αμερική και δεύτερη στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Νέες Υπηρεσίες

ford-ev-graphic-02-1

Με δύο σχεδόν δεκαετίες στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και των επαγγελματικών οχημάτων, η Ford δουλεύει επίσης πάνω σε μία σειρά υπηρεσιών που θα κάνουν ακόμα ευκολότερη τη ζωή με τα EV.

Η Ford έχει ήδη υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με αρκετούς ακόμα κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου φόρτισης που προβλέπεται να είναι πολύ ταχύτερο από το ισχυρότερο σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιείται σήμερα. Ο αρχικός στόχος είναι περίπου 400 σημεία στην Ευρώπη. Μέχρι το 2020, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος.

Η Ford χρησιμοποιεί επίσης πιλοτικά ασύρματη τεχνολογία σε εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα EV στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να κάνει την επαναφόρτιση εύκολη όσο το παρκάρισμα, ώστε οι οδηγοί να μην ξεχνούν ποτέ να επαναφορτίζουν το όχημά τους. Η ασύρματη επαναφόρτιση επεκτείνει την ηλεκτρική αυτονομία για διαδρομές μικρών αποστάσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια σύντομων στάσεων. Το FordPass® βοηθά επίσης τους καταναλωτές στην εξοικονόμηση χρόνου φόρτισης.