Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κοιτούμε τα smartphones μας 9 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα

10 Ιανουαρίου 2017

Κοιτούμε τα smartphones μας 9 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα

smart-1H Deloitte & Touche, σε έρευνά της ανακάλυψε ότι οι καταναλωτές κοιτάζουν τα smartphones τους 9 δισεκατομμύρια φορές την ημέρα.

Το 89% του δείγματος της έρευνας της Deloitte & Touche παραδέχτηκε ότι τη στιγμή που κοιτά στην οθόνη του smartphone κοιτά παράλληλα και σε μια άλλη οθόνη, της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Στην έρευνα συμμετείχαν 53.000 άτομα από 31 διαφορετικές χώρες, σε ηλικίες από τα 18 έως και τα 74 έτη. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης της Deloitte & Touche είναι ότι τα smartphones αλλάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις μας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι τα smartphones θα αλλάξουν το επιχειρηματικό μοντέλο του Internet of Things, μέσα από την τάση των καταναλωτών να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις οθόνες των smartphones. Δεν είναι τυχαίος ο εμπλουτισμός των δυνατοτήτων του Facebook Messenger, αλλά και η διαρκή προσπάθεια των εταιρειών να βρουν τρόπους επιτυχημένων κινήσεων mobile marketing, όπως επισημαίνει το ZD Net.

H Deloitte & Touche βρήκε ότι η ενασχόληση με τις οθόνες των smartphones είναι μια αγαπημένη συνήθεια του κοινού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και το πρωί, όπου οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι ένα τέταρτο αφότου ξυπνήσουν, κοιτούν τις οθόνες από τα smartphones τους. Το 45% των ερωτηθέντων είπε ότι πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις, ενώ το 93% των καταναλωτών σημείωσε ότι χρησιμοποιεί τα smartphones κατά τη διάρκεια των αγορών τους.

Πηγή: pestaola.gr