Πεμπτουσία· Ορθοδοξία-Πολιτισμός-Επιστήμες

Κοπή βασιλόπιτας Ρωμαίικου Συνδέσμου Σμύρνης

11 Ιανουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας Ρωμαίικου Συνδέσμου Σμύρνης

vasilopita-11Πραγματοποιήθηκε την 8η Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

vasilopita-4

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

vasilopita-3

vasilopita-5

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίικης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

vasilopita-9

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη-Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στη Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Πανεπιστήμια.

vasilopita-10

Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στη Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαβοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.